Pirlo: Porto se dobro brani, slično kao Atletiko Madrid

Juventus sjutra (21 čas) protiv Porta igra prvi meč osmine finala Lige šampiona

2680 pregleda 0 komentar(a)
Pirlo, Foto: Reuters
Pirlo, Foto: Reuters

Poslednji put Juventus je Ligu šampiona osvojio 1996. godine, kada je nakon izvođenja penala bio bolji od Ajaksa.

Od tada "Stara dama" odigrala je još pet finala i svih pet izgubila. Ova sezona prilika je za još jedno učešće u meču za trofej, ali do te utakmice ima dosta da se igra. Juve prvo mora da prođe prepreku u osmini finala, a protivnik nije lak. Italijanski šampion sjutra (21 čas) na stadionu "Dragao" igra protiv Porta.

Uoči meča sa portugalskim šampionom, trener Juventusa Andrea Pirlo očekuje komplikovanu utakmicu i poručuje da je strpljenje najbitnije.

"Očekuje nas komplikovana utakmica. Porto se dobro brani, slično kao Atletiko Madrid. Moramo biti strpljivi, ne smijemo forisirati u napadu, jer imaju brze igrače, koji mogu da povedu kontru", kazao je na današnjoj konferenciji Pirlo.

Pirlo ne krije - san je osvajanje Lige šampiona.

"Liga šampiona se mnogo razlikuje od nacionalnih šampionata. Ima mnogo timova, koji žele da osvoje ovo takmičenje, ali na kraju sve zavisi od fizičke i mentalne pripreme. Mi smo na nivou ostalih ekipa - neke su možda iskusnije, ali kada dođete do nokaut faze, onda sanjate i trofej", rekao je italijanski stručnjak, koji je u igračkoj karijeri sa Milanom dva puta bio najbolji na kontinentu - 2003. i 2007. godine.

Paulo Dibala i Leonardo Bonući putuju sa ekipom, ali neće konkurisati za utakmicu.

"Putuju sa nama, žele da budu dio ekipe, ali nisu spremni da igraju. Ramzi jeste", kazao je Italijan.

Kada je riječ o startnoj postavi, Pirlo ima dilemu ko će biti u napadu sa Ronaldom - Dejan Kuluševski ili Alvaro Morata.

"Obojica dobro treniraju, igrali su velike mečeve i na raspolaganju su mi za utakmicu. Sjutra ću odlučiti ko će igrati. Ovo nije baš dobar period za Moratu, ali poznajem ga veoma dobro. Nekada ima momente kada se ne osjeća dobro. On je srećan i potrebno je samo da postiže golove", objasnio je Pirlo.

Revanš je devetog marta u Torinu.

Bonus video: