Ronaldo juri Del Pjerov rekord, Juve protiv Porta za četvrtfinale

Ronaldo u svom Portugalu traži kartu za najboljih osam u Ligi šampiona, Sevilja protiv Dortmunda

4937 pregleda 0 komentar(a)
Najveći Juventusov adut u Portugalu: Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Najveći Juventusov adut u Portugalu: Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters

Prije 18 godina Kristijano Ronaldo je napustio domovinu i iz lisabonskog Sportinga otišao u Mančester junajted. Bio je to početak velike karijere, koja i danas traje - Portugalac je sa Mančesterom osvajao trofeje u svim takmičenjima, potom sa velikim uspjehom igrao za Real Madrid, da bi na ljeto 2018. došao u Juventus.

Sa “starom damom“ je uzimao trofeje u Italiji, ali još uvijek nije osvojio onaj najbitniji, zbog kojeg je i doveden na Apenine - Ligu šampiona. Ove sezone ima treću šansu da “crno-bijele“ iz Torina dovede do evropske titule, a u ispunjenje cilja kreće večeras (21 h), upravo iz domovine - Juventus u prvom meču osmine finala gostuje Portu.

Koliko Ronaldo znači Juveu u ovom takmičenju svjedoči podatak da je od dolaska u Torino jedino Portugalac postizao golove u nokaut fazi Lige šampiona. Trenutno je na sedam pogodaka u tom dijelu takmičenja i ispred njega je jedino Alesandro del Pjero, koji je devet puta u dresu Juventusa bio strijelac u nokaut fazi Lige šampiona. Prilika da Portugalac bude rekorder u još jednoj kategoriji.

Ronaldo jeste glavni, ali ne i jedini adut ekipe, koja je grupnu fazu završila ispred Barselone, na prvom mjestu.

- Uvijek je teško igrati protiv Porta u ovakvim mečevima. Sjećam se kada sam igrao tamo - saigrači i ja smo uvijek sa nestrpljenjem čekali ove utakmice. Priprema je bila specijalna, a siguran sam da će tako biti i ovog puta. Trener Konseisao će ih pripremiti da igraju na pobjedu - kazao je u najavi meča bivši igrač Porta, a danas zvijezda Juventusa, Danilo.

Porto je takmičenje u grupnoj fazi završio na drugom mjestu, iza Mančester sitija, a ispred Olimpijakosa i Marseja.

- Očekujem pobjedu. Znamo da će nam biti teško - Juventus ima igrače vrhunske klase, imaju Ronalda, koji je najbolji igrač na planeti. Pred nama je dosta posla, ali daćemo sve od sebe - pratićemo instrukcije trenera i pokušaćemo da odigramo dobro - poručio je defanzivac “zmajeva” Pepe.

U drugom meču večerašnjeg programa Sevilja na “Sančes Pichuanu“ dočekuje Borusiju Dortmund. Favorita nema - očekuje nas uzbudljiv dvomeč.

- Najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Igramo nokaut fazu Lige šampiona protiv ekipe koja je napadački jedna od najtalentovanijih na kontinentu - oprezan je trener Sevilje, Đulen Lopetegi.

Logično, Sevilji najveća opasnost prijeti od Erlinga Halanda. Norvežanin je postigao šest golova u Ligi šampiona ove sezone.

- Cilj nam je da prođemo u narednu rundu i učinićemo sve da ga ostvarimo. Svjesni smo da nam je za tako nešto potrebno da oba meča odigramo na visokom nivou - rekao je novi, privremeni trener Dortmunda, Edin Terzić, doskorašnji asistent smijenjemnog Lusijena Favra.

Revanši u Torinu i Dortmundu na programu su 9. marta.

Bonus video: