selektor fudbalske reprezentacije miodrag radulović

Svi koji s ponosom i željom hoće da igraju za Crnu Goru su dobrodošli

Fudbalsku reprezentaciju Crne Gore 24, 27. i 30. marta čekaju dueli sa Letonijom, Gibraltarom i Norveškom u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine

3541 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Mjesec i po nakon postavljanja na mjesto selektora, a 40-ak dana prije prvih utakmica, Miodrag Radulović je u druženju sa novinarima sumirao utiske i urađeno u proteklom periodu.

Fudbalsku reprezentaciju Crne Gore 24, 27. i 30. marta čekaju dueli sa Letonijom, Gibraltarom i Norveškom u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine.

Radulović je kazao da na spisku potencijalnih reprezentativaca ima oko 40 imena.

"Iz raznoraznih razloga su neki igrači ranije bili zapostavljeni i nisu bili u konkurenciji, ali sada smo obnovili kontakte, pratimo sve. Naredne utakmice će nam dati odgovor ko će biti na spisku. U sedam dana imaćemo tri kvalifikacione utakmice jakog ritma, postoji neizvjesnost zbog testova na koronavirus, tako da moramo imati 30 spremnih igrača za prvi kvalifikacioni ciklus. Svi igrači koji s ponosom, željom i karakterom hoće da igraju za naš nacionalni tim su dobrodošli i nemamo prostora i luksuz da se odreknemo bilo koga od njih", kazao je Radulović, koji je najavio da bi jedan od onih koji će se vratiti u nacionalni tim mogao da bude Esteban Saveljić.

Uočljivo je da su problemi u napadu - Stefan Mugoša je u Južnoj Koreji i vjerovatno neće moći da dođe, kao što je bio slučaj u septembru i oktobru u mečevima Lige nacija, Dino Islamović je u predsezoni - prvenstvo u Norveškoj počinje tek u aprilu, Fatos Bećiraj je promijenio klub.

"I iz tog razloga će biti zanimljivo gledati igrače iz domaće lige jer će to biti baza iz koje ćemo širiti sastav", kazao je Radulović, koji je prošlog mjeseca obišao prvoligaške klubove, a bio je i u Antaliji...

"Obišli smo domaće klubove, uvjerili da stručno i ambiciozno prilaze pripremama za nastavak sezone i to nam daje nadu da ćemo u našem prvenstvu gledati dobar fudbal i ritam koji će koristiti kandidatima za nacionalni tim, te da će reprezentacija imati koristi od njih. U Antaliji smo imali prilike da razgovaramo sa kandidatima za reprezentaciju i njihovim trenerima, koji su iskazali pozitivno mišljenje o njihovim nastupima. Pratimo sve kandidate i optimista sam da ćemo biti spremni da odgovorimo nivou utakmica i paklenom ritmu koji nas očekuje u martu. Najvažnije je da svi igrači budu zdravi".

Povezani članci

17. Februar 2021.

Esteban Saveljić se vraća u reprezentaciju Crne Gore?

Preporučujemo za Vas