Kilijan Mbape, "alfa mužjak" svjetskog fudbala

Podsjetio me je na starog, brazilskog Ronalda, opisao je Oven Hargrejvs Mbapeovu partiju protiv Barselone

6194 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Klijan Mbape je je najbolji igrač današnjice, on je alfa mužjak svjetskog fudbala, ocijenio je nekadašnji engleski reprezentativac i bivši ofanzivac Čelsija Džo Kol.

Moćni francuski napadač osvojio je naslovnice sportskih medija širom svijeta het-trikom protiv Barselone na “Nou Kampu” (1:4), kojim je doveo Pari Sen Žermen na korak od plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Mbape ima samo 22 godine i nije prvi put da fudbalski svijet podigne na noge.

Prvi put, na najvećoj mogućoj sceni, u glamuroznom stilu, uradio je to u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018, kada je gotovo sam u partiji za sve antologije eliminisao Argentince (4:3).

I tada i sada - kakva simbolika, zablistao je protiv Lea Mesija.

Smjena generacija najboljih fudbalera desila se tog jula 2018. u Kazanju, desila se i ovog februara u Barseloni.

"On je najbolji, samo je pitanje kada će to biti zvanično. Ali, ne moraju da mu daju nagradu, on sve pokazuje na terenu", nastavio je Džo Kol.

"Mbape ima 22 godine i već je svjetski prvak. Imao je u tom pohodu Francuza na titulu ogromnu ulogu. Mislim da se radi o igraču koji ima najviše uticaja na svoj tim. On je igrač oko kojeg pravite ekipu. Najbolja moguća investicija za svaki tim. Dominiraće još 15 godina", istakao je Englez.

Mbape, međutim, neće nigdje iz Pari Sen Žermena, iako mu narednog ljeta ističe ugovor, ubijeđen je trener “svetaca” Maurisio Poketino.

"Naravno da postoje glasine da će da ide, ali on je srećan u Parizu. On je veliki igrač, a PSŽ je veliki klub", kazao je argentinski trener.

Mbape je postao prvi igrač u istoriji koji je dao het-trik Barseloni u nokaut fazi Lige šampiona. U elitnom evropskom takmičenju već je dao 24 gola, a samo je Leo Mesi imao više (25) prije svog 25. rođendana.

"Podsjetio me je na starog, brazilskog Ronalda", opisao je Oven Hargrejvs Mbapeovu partiju protiv Barselone.

Antoan Grizman sa Barselonom ispada iz Lige šampiona, ali nije krio da ga je impresionirao saigrač iz reprezentacije Francuske.

"Pariz ima bisera. Mbape će uskoro biti u rangu Mesija i Ronalda", kazao je Grizman.

Bonus video: