Iskra nanijela Dečiću prvi poraz na strani

Iskra prva uspjela da na domaćem terenu nadigra Dečić ove sezone - 2:1

3457 pregleda 0 komentar(a)
Iskra je vezala treći prvenstveni trijumf: Slavlje nakon gola Drinčića, Foto: FK Iskra
Iskra je vezala treći prvenstveni trijumf: Slavlje nakon gola Drinčića, Foto: FK Iskra

Dečić je ove sezone poražen tek nakon 14. kola, a prvi dio sezone završio je sa dva poraza. Oba u Tuzima. Proljeće u domaćem elitnom takmičenju Dečić je počeo prvim porazom na gostovanjima - Iskra je u Danilovgradu slavila sa 2:1.

Potpuno zasluženo, iako nakon pola sata igre se činilo da će Tuzani osvojiti još jedan duel na strani. Od 10. minuta izabranici Edisa Mulalića su visokim presingom na muke stavljali Iskru i u drugom opasnom prodoru Danilo Pešukić nije naparavio grešku, odlično je zatvorio prostor ka lopti a domaći igrači skrivli penal nad njim.

Siguran sa penala u 31. minutu bio je Anđelo Rudović.

Stali su gosti, vratili se da brane zasluženu prednost i napravili kobnu grešku. Stevan Luković pokazao se kao stalna opasnost, sjajnim ubacivanjem iz prekida i nakon njegovog kornera sa lijeve strane Miloš Bakrač je glavom zahvatio loptu ali je i Pavle Veimirović uspio da je bravurozno odbije u novi korner.

Tada je Luković promijenio strategiju - rezantno je centrirao ka drugoj stativi i iznenadio sve osim Miloša Drinčića koji je ubacio loptu u mrežu u 35. minutu.

Pokušao je Dečić da se vrati na stare pozicije, da opet presingom nametne svoj stil, ali je kažnjen iz kontre u 40. minutu, kada je Zoran Petrović dobio duel "oči u oči" sa Velimirovićem.

Ispostaviće se da je to konačan rezultat, iako je Velimirović morao da odbrani još jedan projektil Lukovića do poluvrenmena, a u prvom napadu u nastavku Adroviću je Marko Kordić "skinuo" zicer za izjednačenje.

Bilo je to sve od Dečića, a Iskra je u finišu propustila priliku da ubjedljivije slavi, ali je Velimirović opet odranio udarac Lukovića.

Iskra je trećim uzastopnim trijumfom došla do 27 bodova i četvrte pozicije, Dečić je drugim vezanim porazom ostao na 31 bod.

Iskra - Dečić glava
foto: FSCG

Bonus video: