Veterani Budućnosti opet ispred Partizana i Zvezde

Budućnost je pobjedom u finalu nad Partizanom odbranila trofej u Užicu
283 pregleda 1 komentar(a)
Veterani FK Budućnost, Foto: Privatna arhiva
Veterani FK Budućnost, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.12.2017. 19:48h

Veterani Budućnosti pobjednici su 3. memorijala „Srboljub - Srba Stamenković”, pošto su u finalu savladali Partizan sa 2:1. „Plavi” su odbranili trofej osvojen prošle godine u Užicu u konkurenciji domaće Slobode te „vječitih rivala”, Zvezde i Partizana.

Vođa selekcije veterana „plavih” i njihov trener Vojislav - Vojo Vukčević, nekada neprelazni centarhalf i legenda „plavih”, u Užicu je računao na jednog golmana i svega osam fudbalera. Na putu do pobjede, Vojovi izabranici su slavili protiv Zvezde sa 1:0, da bi potom pobijedili Slobodu sa 4:2, a u finalu i Partizan.

"Bilo je izuzetno naporno, pošto zbog povreda u ovdašnjoj Ligi veterana nijesam imao izbora u odabiru ekipe, a za razliku od prošlogodišnjeg, ove sezone je Memorijal odigran u samo jednom danu. Uspjeli smo da slavimo, iako su „vječiti rivali” došli sa velikom željom i ambicijom, naročito Zvezda koja ovaj pehar još nema u svojoj vitrini", kazao je Vukčević.

Partizan je osvojio prvi memorijal, a Budućnost naredna dva.

"Osim pobjedničkog pehara, mi smo se u Podgoricu vratili sa još dva - Branko Brnović je proglašen za najboljeg igrača turnira, a Žarko Lučić za najboljeg golmana. A sve tri utakmice su bile izuzetno teške. Zvezdu smo dobili golom Nikole Nikezića, a Slobodu i Partizan nakon preokreta. Nikezić je Slobodi dao dva gola a po jedan Brnović i Mladen Perović. U finalu se u strijelce, osim Brnovića upisao i Sanibal Orahovac", istakao je Vukčević.

Budućnost je nastupila u sastavu: Lučić - Brnović, Nikezić, Perović, Orahovac, Davor Kasalica, Drago Maraš, Ognjen Stamatović i Dragan - Keco Mrvaljević.

"Ekipe rivala su bile zaista respektabilne. U Partizanu je plijenio Nemanja - Uške Vučićević, koji je pokazao zašto je smatran jednim od najboljih igrača malog fudbala. U Zvezdi su na turniru bolji od ostalih bili Nenad Vanić i Marjan Marković. Pošto smo dvije večeri bili u Užicu, proveli smo predivne trenutke u druženju i evociranju uspomena iz vremena kada smo bili rivali", zaključio je Vukčević.

Bonus video: