Željo, Sarajevo, Velež i Čelik se oprostili od Balaševića: Neke osobe su Sarajlije u duši

Bosanci ne zaboravljaju Balaševićeve poruke u teškim i krvavim godinama, ne zaboravljaju ni njegovu ljubav prema fudbalu

9479 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Odlazak Đorđa Balaševića je rastužila region, nekadašnju Jugoslaviju...

Od slavnog muzičara i pjesnika, velikog ljubitelja fudbala, na poseban način oprostili su se fudbalski klubovi iz Bosne i Hercegovine.

Bosanci ne zaboravljaju Balaševićeve poruke u teškim i krvavim godinama, ne zaboravljaju ni njegovu ljubav prema fudbalu.

"Al' tebe volem, to je fakat, ti si mi ljubav jedina", stihovi su kojim se FK Željezničar oprostio od Balaševića.

"Počivaj u miru veliki umjetniče, neke osobe su Sarajlije u duši", stoji u poruci FK Sarajeva, iz podsjećanje na dio jednog njegovog intervjua pred gostovanje u Sarajevu.

"Ipak, ja sam rekao doći ću, oni su pitali da li se bojim, osvanuli su to jutro u štampi natpisi ‘Na Balaševića se sprema atentat u Sarajevu’. Ali, samo da vam kažem… Da li se bojim da dođem u Sarajevo? Da se nečeg bojim ja bih se sakrio u Sarajevo. Vidite djeco, ok, ja idem i to je zapisano i to tako mora biti… Ne bojiš se za svoj život, ne bojiš se atentata? Ja kažem, ako je to cijena da dva dana budem na nišanu nekog luđaka, oni su mogli pet godina da budu na nišanu… Eto i meni načina da bar dva dana budem Sarajlija…”.

Balaševića nije zaboravio ni mostarski Velež. kao ni Čelik iz Zenice...

Bonus video: