Levante beštija za Atletiko, Vukčević ušao da odbrani senzacionalnu pobjedu

Levante je nakon remija prije tri dana, uspio da savlada Atletiko u Madridu

6673 pregleda 0 komentar(a)
Levante oživio trku za titulu u Španiji, Foto: REUTERS
Levante oživio trku za titulu u Španiji, Foto: REUTERS

Ukoliko ne osvoji titulu u Španiji, krivac Atletiku biće Levante. U samo tri dana Levante je "kolćonerosima" otkinuo pet bodova, pošto je nakon remija (1:1), prije tri dana u zaostaloj utakmici 2. kola, slavio na Vandi Metrpolitanu sa 2:0.

Levante je znalački iskoristio odsustvo Stefana Savića i Saula, koji su u međusobnoj utakmici prije tri dana dobili po žuti kerton i proputili su današnji duel.

Ionako zbog korone oslabljeni Atletiko, nije imao snage da odgovori na borbenu i angažovanu igru gostiju koji su poveli iz prvog šuta na gol - kapiten Hose Morales je u 30. minutu matirao Jana Oblaka.

U drugom poluvremenu Ćolo Siemone je u igru ubacio Lemara, tek oporavljenog od virusa, Atlteiko je ređao šanse, Luisu Suaresu zbog ofsajda poništen gol, uzdrmao je i okvir gola...

Morales je u posljejdnjih 15-tak minuta ustupio mjesto našem Nikoli Vukčeviću, koji se napokon oporavio od povrede leđa.

Ipak, junak pobjede gostiju je urugvajski golman Dani Kardenas, koji je sa par metara odbranio zicer Žoau Feliksu u finišu i sjajan udarac Lemara.

U posljednjim trenucima Atletiko je imao korner i Oblak je došao da pomogne, ali je Horhe de Frutos ukrao loptu i sa polovine terena pogodio je praznu mrežu za konačan rezultat.

Atletiko sada ima samo šest bodova više od Reala sa istim brojem utakmica!

Bonus video: