Everton slavio na „Enfildu” poslije 21 godinu i stigao Liverpul

Everton je trijumfovao 2:0 i slavio prvi put na „Enfildu” nakon 21 godine, te upisao prvi trijumf u „Mersisajd derbiju” poslije 23 meča i istog rezultata 17. oktobra 2010. godine, golovima Tima Kejhila i Mikela Artete

8520 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada je prije nekoliko sedmica Jirgen Klop rekao da Liverpul ne zanima bitka za titulu, već da strahuje hoće li i izboriti mjesto za Ligu šampiona, mnogi su pomislili da harizmatični Njemac igra psihološke igrice sa rivalima iz Mančestera - Sitijem i Junajtedom.

Ali, Klop je vidio dalje od svih i shvatao u kakvom problemu je njegov povredama osakaćeni tim, koji je potonuo u gradskom derbiju.

Everton je trijumfovao 2:0 i slavio prvi put na „Enfildu” nakon 21 godine, te upisao prvi trijumf u „Mersisajd derbiju” poslije 23 meča i istog rezultata 17. oktobra 2010. godine, golovima Tima Kejhila i Mikela Artete.

Ovog puta, pobjedu timu Karla Anćelotija donijeli su Rišarlison u 3. i Gilfi Sigurđson iz sumnjivog penala u 83. minutu.

Everton se tako izjednačio sa Liverpulom na 6. mjestu sa 40 bodova, dva više ima Vest Hem uz utakmicu manje, a tri Čelsi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: