Spektakularni remi u Hanoveru, Herta šokirala viceprvaka sa igračem manje

0 komentar(a)
Hanover, Foto: Bundesliga
Hanover, Foto: Bundesliga
Ažurirano: 17.12.2017. 19:17h

Senzacinalnom pobjedom Herte na gostovanju Lajpcigu spuštena je zavjesa na jesenje izdanje Bundeslige u ovoj sezoni. Ekipa iz Berlina do pobjede je došla uprkos podatku da je od sedmog minuta igrala sa igračem manje - isključen Toranariga. U tom momentu, međutim Herta je vodila sa 1:0 a potom je uspjela da utrostruči prednost.

Viceprvak Njemačke je sa dva gola u nastavku uspio da samo ublaži poraz, pa je propustio šansu da pretekne Šalke i završi kao drugi. Lajpcig je jesenji dio završio na petom mjestu sa istim brojem bodova kao Dortmund i Bajer na trećem i četvrtom. Herta je deseta sa 24 boda.

Pretposljednja utakmica jesenjeg dijela Bundeslige, sa pravom se može nazvati spektaklom! Hanover i Bajer u remizirali rezultatom 4:4, a koliko je utakmica bila prepuna preokreta, ponajbolje svjedoči podatak da je prva ove sezone u najjačoj njemačkoj ligi u kojoj je do poluvremena viđeno pet pogodaka.

Bajer je polusezonu završio bodovno izjednačen sa Dortmundom i lajpcigom, po 28 bodova, a Hanover nakon odličnog starta je zastao i osvojio je 23. na 11. poziciji.

Rezultati:

Hanover - Bajer 4:4 (Bebu 12, Fulkrug (penal) 21, Klaus 45, Korb 83 - Brandt 11, Mehmedi 25, Bejli 47, 67)

Lajpcig - Herta 2:3 (Orban 68, Halstenberg 90+2 - Zelke 5, 51, Kalu 31)

Bonus video: