Budućnost želi revanš za brodolom, Milinković: Cilj je da što prije osvojimo titulu

Podgorica - Budućnost, utorak od 16 sati

3838 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Gostovanje na DG areni budi ružne uspomene fudbalerima Budućnosti - 29. avgust prošle godine, četvrto kolo i težak poraz od Podgorice, čak 4:0.

To, međutim, sada izgleda kao daleka prošlost, ništa nije kao što je bilo tada.

Budućnost je u tom meču doživjela najubjedljiviji poraz u istoriji crnogorskog prvenstva, ali i posljednji u sezoni.

Od tog meča, šampion je na 17 mečeva upisao 15 pobjeda i dva remija, a seriju želi da nastavi i u sjutrašnjem duelu...

"Vrlo dobro znamo da je nama Podgorica neugodan protivnik, pored Iskre najneugodniji. Porazili su nas u prvom dijelu, to je naš najubjedljiviji poraz od kada sam ja trener“, podsjetio je trener Mladen Milinković.

Nakon deset uzastopnih trijumfa u prvenstvu, na otvaranju drugog dijela sezone, Budućnost je pod Goricom igrala 1:1 sa Sutjeskom.

Najbitnije je da gledamo sebe i da pokušamo stvari da podignemo na veći nivo u odnosu na remi sa Sutjeskom. Nadam se da ćemo da ponovimo dobre stvari sa tog meča, čak i da ih poboljšamo. Neće biti lako, jer sigurno nijeda ekipa nije u top formi. Pripremne utakmice su pripremne utakmice, a kada počne prvenstvo dolazi do pritiska, svaka greška skupo košta i nema popravnog", naglasio je trener "plavih".

Milinković neće moći da računa na najjači sastav - Igor Ćuković odsustvuje zbog kartona, Vladan Adžić je i dalje povrijeđen, baš kao i Nemanja Sekulić, dok je Luka Mirković pod velikim znakom pitanja.

"Istrčaće vjerovatno drugačija ekipa nego proti Sutjeske, ali vjerujem da svi naši igrači mogu da odigraju kvalitetno i da donesu tri boda“, poručio je 52-godišnji Lozničanin.

Podgorica je u petak izgubila od Petrovca u gostima 2:1.

"Podgorica vjerovatno ima velike ambicije, ali imamo i mi svoje ciljeve i planove koji se ne mijenjaju iz meča u meč. Bodovna razlika je veća za bod, ne skrivamo da ćemo titulu pokušati što prije možemo matematički da riješimo kako bismo neke druge planove realizovali“, istakao je Milinković.

Bonus video: