Savić: Spremni smo za izazov protiv Čelsija

Ne razmišljamo ni o čemu sem o sjutrašnjoj utakmici. Čeka nas veoma jak protivnik, koji je puno napredovao nakon promjene trenera - istakao je štoper "kolćonerosa"

8090 pregleda 6 komentar(a)
Foto: twitter.com/Atleti
Foto: twitter.com/Atleti

Novi soj koronavirusa, "kršten" kao britanski, promijenio je dosta stvari i u fudbalu.

Niko iz Velike Britanije ne može da uđe u Španiju, Portugal i Njemačku bez 14-dnevnog karantina, zbog čega timovi u Ligi šampiona i Ligi Evrope moraju da budu domaćini Englezima daleko od svojih stadiona.

Jedan od klubova koji je izgubio prednost domaćeg terena je i Atletiko Madrid, koji će sjutra u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona ugostiti Čelsi u Bukureštu.

Pred važan duel sa "plavcima" na pres konferenciji se pojavio Stefan Savić i lakonski odgovorio na pitanje o igranju u glavnom gradu Rumunije:

- Ne moramo da trošimo vrijeme i energiju na stvari na koje nemamo uticaj.

Od žrijeba za osminu finala, Čelsi je promijenio trenera, jer je Tomas Tuhel zamijenio Franka Lamparda, ali i stil igre.

- Sistem je promijenjen, jer sada igraju sa trojicom u defanzivnoj liniji i bilježe dobre rezultate. Čelsi ima dobre ofanzivce, ali smo spremni za njih - rekao je stameni Mojkovčanin.

Atletiko je u blagoj krizi, sada ima samo tri boda više i utakmicu manje od Reala u Primeri, a donedavo je razlika bila dvocifrena. Sada je, ipak, sav fokus na Ligi šampiona.

- Presrećni smo što igramo ovo takmičenje svake godine. Ne razmišljamo ni o čemu sem o sjutrašnjoj utakmici. Čeka nas veoma jak protivnik, koji je puno napredovao nakon promjene trenera - zaključio je Savić.

Bonus video: