Erling Haland - sila prirode

Norvežanin postigao dva gola protiv Šalkea i sada je na brojci 43 u isto toliko mečeva od kada je stigao u Borusiju

2552 pregleda 0 komentar(a)
Napadač bez mane: Erling Haland, Foto: Reuters
Napadač bez mane: Erling Haland, Foto: Reuters

Veliki pad Šalkea, finansijska kriza i očajne partije učinili su da u derbijima Rura nema posebne neizvjesnosti, ali dok god je na terenu igrač klase Erlinga Halanda - svaki duel mora da ponudi nešto novo.

Norvežanin je bio dvostruki strijelac u Gelzenkirhenu, pogodio je i iz voleja polumakazicama. I sada je na fantastičnoj brojci u dresu „milionera“ - postigao je 43 gola na isto toliko utakmica od kada je u januaru prošle godine stigao iz Salcburga... Do sada u sezoni ima učinak od 27 pogodaka i sedam asistencija u 25 mečeva u svim takmičenjima.

Inter je na krilima Lautara Martinesa i Samira Handanovića deklasirao Milan, dok je Everton savladao Liverpul na „Enfildu“ prvi put od 2000. godine. Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Handanović (Inter) - rezultat 3:0 u korist Intera je surova kazna za Milan. Sve je moglo da bude drugačije da Slovenac u samo dva minuta, kod rezultata 1:0, nije tri puta čudesno zaustavljao šuteve Ibrahimovića i Tonalija.

ODBRANA

Fonte (Lil) - portugalski veteran drži odbranu „mastifa“. Bio je strijelac protiv Lorijena, pa je Lil lider i nakon 26. runde u Ligi 1.

Gosens (Atalanta) - učinak od sedam golova i četiri asistencije čini ga statistički najboljim bekom u Seriji A. Samo je pitanje trenutka kada će Njemac napustiti Bergamo zbog mnogo većeg izazova.

Maripan (Monako) - „kneževi“ su u velikom stilu savladali Pari Sen Žermen, a Čileanac je stavio tačku na trijumf u Gradu svjetlosti.

SREDINA

Kazemiro (Real Madrid) - golom na centaršut Krosa je olakšao život desetkovanom Realu na gostovanju Valjadolidu. Tabela sada i ne izgleda tako loše za tim Zinedina Zidana, jer je i Atletiko počeo da prosipa bodove.

Luis Alberto (Lacio) - nisu Rimljani briljirali protiv Sampdorije, ali ih je Španac pogurao ka trijumfu. Lacio nastavlja borbu za plasman u Ligu šampiona.

Badelj (Đenova) - „grifoni“ su bili veoma blizu poraza od Verone, ali su seriju nepobjedivosti nastavili zahvaljujući Hrvatu, strijelcu za remi u 94.

NAPAD

Rišarlison (Everton) - pobjeda na „Enfildu“ znači više od svega navijačima Evertona i dočekali su je nakon 21 godine.

Martines (Inter) - odigrao je savršen meč u milanskom derbiju i s dva gola bio igrač utakmice. Odbrana „rosonera“, prije svih Kjer, nije imala šansi protiv rastrčanog „bika“.

Isak (Sosijedad) - het-trik protiv Alavesa za brojku od 12 pogodaka u sezoni.

Haland (Borusija Dortmund) - standardno fenomenalan. Prošle sedmice je po dva puta pogađao protiv Sevilje u Ligi šampiona i Šalkea u Bundesligi.

Bonus video: