Hodžson: Neću se izvinjavati zbog pobjede protiv Brajtona

Poslije dva uzastopna poraza, Kristal Palas je sinoć ostvario devetu pobjedu u Premijer ligi i popeo se u sredinu tabele, na 13. mjesto sa 32 boda

3872 pregleda 0 komentar(a)
Benteke i Hodžson na sinoćnjem meču, Foto: Reuters
Benteke i Hodžson na sinoćnjem meču, Foto: Reuters

Trener fudbalera Kristal Palasa Roj Hodžson rekao je da se neće izvinjavati zbog načina kojim je njegova ekipa pobijedila Brajton u Premijer ligi.

Kristal Palas je sinoć pobijedio Brajton sa 2:1, golom Kristijana Bentekea u petom minutu nadoknade vremena.

Kristal Palas se uglavnom branio i rijetko je ulazio u kazneni prostor, imao je tri šuta na gol od čega dva u okvir gola, dok je Brajton 25 puta šutnuo na gol, od čega pet puta u okvir, uz posjed lopte od 75 odsto. Brajton je izveo 13 kornera, a Kristal Palas nijedan.

"U utakmici se ne radi o dodavanjima u kaznenom prostoru, zar ne? Radi se o postizanju golova i o tome da se odbranite. Mi smo se nevjerovatno mnogo trudili da ne primimo golove. Naporno smo radili da ih spriječimo da ulaze u šanse i imali smo sreće da smo nekoliko prilika koje smo napravili - iskoristili. To su bili dobri golovi", rekao je Hodžson, prenio je Skaj.

"Statistika koja se na kraju računa su postignuti i primljeni golovi. Tačno je, imali su veći posjed lopte, imali su češće loptu u našem šesnaestercu, veći kvalitet, ali neću da se izvinjavam jer smo na kraju mi ostvarili pobjedu", dodao je on.

Hodžson, kome na kraju sezone ističe ugovor, rekao je navijačima da moraju da budu oprezni u svojim željama, nakon što su ga prošle nedjelje kritikovali zbog defanzivne taktike. On je rekao i da ne želi da se pravda.

"Ne volim da koristim tu riječ pošto bi riječ pravdanje sugerisalo da je nešto pošlo po zlu u onome što pokušavamo da uradimo tokom cijele sezone. Mislim da opravdanje nije prava riječ. Nama je bila potrebna bolja igra, da pokažemo posvećenost, hrabrost i želju koju smo pokazali u tako važnoj utakmici. To nam je bilo potrebno jer u posljednje dvije utakmice nismo bili dovoljno dobri", naveo je Hodžson.

Poslije dva uzastopna poraza, Kristal Palas je sinoć ostvario devetu pobjedu u Premijer ligi i popeo se u sredinu tabele, na 13. mjesto sa 32 boda.

Bonus video: