Goleada u Nikšiću: Sutjeska i Iskra podijelili bodove

Grivić i Janjić pogađali za domaće, Vuković i Petrović za goste

4943 pregleda 1 komentar(a)
Iz arhive, Foto: Milan Šapurić
Iz arhive, Foto: Milan Šapurić

Fudbaleri Sutjeske i Iskre podijelili su bodove u meču 21. kola domaćeg šampionata - meč u Nikšiću završen je 2:2.

Sutjeska je povela golom Dragana Grivića u 39. minutu. Iskra je u nastavku preokrenula golovima Ivana Vukovića sa penala u 49. i Zorana Petrovića u 50. minutu. Konačan rezultat postavio je Nikola Janjić u 58. minutu utakmice.

Od samog starta Sutjeska je vršila presing, ali su prvu šansu imali gosti - u osmom minutu nakon jedne duge lopte Zoran Petrović je sam izašao ispred Vladana Giljena, koji je odbranio udarac, nakon čega je opasnost otklonio Aleksandar Šofranac.

Domaći su odgovorili preko Boža Markovića i Milutina Osmajića, a u 39. minutu nakon jednog kornera i poveli - Rene Mihelič je centrirao, Marko Kordić odbranio udarac Osmajića, a lopta se odbila do Grivića, koji je zatresao mrežu i Nikšićane doveo u vođstvo.

Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu Iskra stiže do preokreta - prvo je Grivić u šesnaestercu oborio Ivana Đorića, a Ivan Vuković realizovao penal u 49. minutu, da bi minut kasnije Zoran Petrović bio najviši u skoku, glavom matirao Giljena i preokrenuo rezultat.

"Mislim da smo imali bolje šanse od Sutjeske, ako ćemo da pričamo o tome ko je trebalo da dobije utakmicu. Bila je fenomenalna utakmica, mnogo čistog fudbala. Jeste Sutjeska pritiskala posljednjih 20 minuta, ali mislim da smo danas bili više nego dobri, dali smo dva gola i pored toga imali još tri šanse. Ostaje žal što nije bilo publike, koja u Nikšiću poznaje fudbal i mislim da bi obje ekipe nakon meča bile nagrađene za prikazanu igru", rekao je trener Iskre Aleksandar Nedović, koji nije bio zadovoljan osvojenim bodom.

Sutjeska je osam minuta bila u rezultatskom zaostatku - igrao se 58. minut kada je Mihelič prebacio težište igre na desnu stranu, lopta je došla do Grivića, koji je potom dodao do Novice Erakovića, a vezista Sutjeske asistirao mladom Janjiću koji je snažnim udarcem matirao Kordića.

Tim Miljana Radovića je nakon izjednačenja imao inicijativu, napadao, prilike su imali Aleksa Marušić (ušao umjesto povrijeđenog Osmajića), Marković, Eraković i Mihelič, ali se rezultat nije mijenjao.

"Nepažnja na startu drugog poluvremena nas je koštala pobjede. Bitno je da smo od prvog do posljednjeg minuta davali ritam utakmici. Žao mi je što nismo pobijedili, jer su momci dali sve od sebe. U dosta segmenata smo ih nadigrali, ali to je fudbal. Nepažnja nas je koštala pobjede. Raduje me činjenica da igramo dobro, da stvarmo šanse, da igramo na polovini protivnika. Ako nastavimo sa ovakvim radom, sa ovakvim stilom igre, razmišljanjem i karakterom da možemo dosta toga dobrog da napravimo", rekao je nakon meča trener Sutjeske Miljan Radović.

Sutjeska je druga na tabeli sa 32 boda, Iskra je na petom mjestu sa 28.

Nakon ovog meča obje ekipe su produžile niz nepobjedivosti. Sutjeska na osam, Iskra na četiri meča.

U narednom kolu Sutjeska igra u gostima protiv Jezera, dok je Iskra domaćin Podgorici.

Sutjeska Iskra
foto: FSCG

Bonus video: