Budućnost još traži jesenju oštrinu, ali je našla put do pobjede na DG areni: Zarubica za +21!

Duel na DG areni, lišen tempa, dopadljivosti i pravih fudbalskih poteza, putovao je ka 0:0, a onda je Dejan Zarubica samo dva minuta pošto je ušao u igru donio lideru prvu proljećnu pobjedu (1:0)

8022 pregleda 1 komentar(a)
Asistent i strijelac: Ivanović i Zarubica, Foto: Savo Prelević
Asistent i strijelac: Ivanović i Zarubica, Foto: Savo Prelević

Budućnost je otišla na ove sezone rekordnih plus 21 na vrhu u odnosu na Sutjesku i Dečić, nakon pobjede nad Podgoricom na "DG areni" (1:0).

Tim koji je stavio obje ruke na šampionski pehar, utisak je, još traži oštrinu i ubojitost koju je imao u jesenjoj polusezoni, ali je u finišu meča ipak našao put do pobjede na terenu na kojem je u avgustu prošle godine doživio za sada posljednji, ali i najteži poraz u novojoj istoriji kluba (4:0).

Samo dva minuta pošto je ušao u igru, napadač Dejan Zarubica pokazao je klasu i mirnoću, dostojnu valjda i veće minutaže od one koju dobija - spretno i smireno je 27-godišnji napadač poslao loptu u mrežu sa sedam metara, nakon dodavanja Igora Ivanovića. Igrao se 76. minut.

"Falili su nam Adžić, Ćuković, Mirković, ali imamo dovoljan broj igrača. Nažalost, imamo igrača koji sjede na klupi, a objektivno zaslužuju da počnu. Jedan od njih je i Zarubica, koji je žrtva nekih propisa koji su sad na snazi, ali mi nijednog momenta ne sumnjamo u njegove kvalitete - kad god je igrao dao je maksimum, donio je korist ekipi, a danas je donio tri boda", kazao je Mladen Milinković, trener Budućnosti.

Zarubica je postigao šesti gol ove sezone, još jedan u nizu presudnih...

"Jako, jako bitna pobjeda, ne samo zbog bodovne prednosti koliko zbog samopouzdanja igrača, jer već imam osjećaj da se stvorila atmosfera da je to smak svijeta ako ne pobijedimo. Nije lako igračima da igraju u tom grču, mi u klubu pokušavamo da ih rasteretimo, jer da ne vrijede ne bi ni imali ovoliku prednost", dodao je Milinković, čija je ekipa osvojila nestvarnih 50 bodova od mogućih 54 na posljednjih 18 mečeva (16 pobjeda i dva remija).

Dugo se činilo da predstava na "DG areni" putuje ka remiju u igri lišenoj pravog tempa, fudbalskih poteza i bilo kakve dopadljivosti, što se makar u naznakama očekivalo od domaćina koji se bori za Evropu, a posebno od gosta koji već misli na evropsko ljeto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Plavi", ipak, za našu ligu imaju kvalitet da pobjeđuju i kada ne blistaju, to su nekoliko puta pokazali i u jesenjem dijelu.

Samo nekoliko minuta prije gola Budućnosti Podgorica je imala jedinu, ali i najveću šansu, kada je rezervista Muharemović izašao sam na golmana Dragojevića, uspio je da ga zaobiđe, ali je otišao i previše ukoso da bi pogodio mrežu kada su se dva gostujuća defanzivca već pozicionirala pred golom...

"Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu, nismo bili dovoljno agresivni, u drugom smo djelovali mnogo bolje, imali smo više od igre, jednu veliku šansu, nismo dozvolili Budućnosti da nam napravi mnogo problema. Ali, momenat nepažnje, pad koncentracije, doprinio je porazu. Moramo da idemo dalje, probaćemo već u nedjelju protiv Iskre da se podignemo", kazao je Milorad Peković, trener Podgorice.

Njegova ekipa pokušala je opreznijom igrom da se suprostavi lideru, dugo se činilo i da kontroliše meč, ali Budućnost je imala klasu sa klupe...

Tim sa "DG arene" doživio je drugi poraz na drugom proljećnom meču i sada je sedmi na tabeli - poziciju iznad zone baraža. Za povratak u vrh biće očigledno poteban malo veći rizik u igri, čak i protiv najjačih timova...

Bonus video: