Godina od "nulte utakmice": Atalanta dočekuje Real u još jednoj istorijskoj noći za Bergamo

Prošlogodišnja utakmica Atalante protiv Valensije koja je odigrana u Milanu 19. februara bila je najveća u klupskoj istoriji. Trećina stanovništva Bergama preselila se na San Siro i ispratila veliku pobjedu od 4:1

2629 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Nešto više od godinu nakon "nulte utakmice", Atalanta ponovo će igrati nokaut fazu Lige šampiona i to ptotiv Real Madrida.

Prošlogodišnja utakmica Atalante protiv Valensije koja je odigrana u Milanu 19. februara bila je najveća u klupskoj istoriji. Trećina stanovništva Bergama preselila se na San Siro i ispratila veliku pobjedu od 4:1.

Nedugo potom, Bergamo je postao jedan od epicentara koronavirusa u Italiji.

Tu utakmicu su italijanski mediji nazvali "nulta utakmica", pošto se vjeruje da je bila okidač brzog širenja virusa u gradu.

Sada će Atalanta ugostiti Real na praznom stadionu u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

"Vjerujem da je za stanovnike Bergama to što ne mogu da budu na stadionu veliko razočaranje. Ove trenutke svakako treba podijeliti sa njima. Uvek su bili uz tim. Tužno je što ne možemo da igramo mečeve pred navijačima", rekao je fudbaler Atalante Luis Murijel.

Velika je razlika izmedju Reala koji je 13 puta bio šampion Evrope i Atalante koja tek drugi put igra u Ligi šampiona. Ali, trener italijanskog tima Đan Pjero Gasperini vjeruje da bi to moglo da pomogne njegovom timu.

"Imamo entuzijazam. Nemamo naviku da igramo ovakve utakmice... Za nas je ovo veliki događaj. Imamo dodatnu motivaciju", rekao je on.

Real je u Bergamo doputovao desetkovan. Napadač Karim Benzema se nije oporavio na vrijeme i ostao je u Španiji zajedno sa Serhiom Ramosom, Edenom Azarom, Marselom, Danijem Karvahalom...

Upravo zbog toga, kaže Gasperini, njegov tim mora da bude još oprezniji.

"Real je jedan od najjačih timova na svijetu. Zaista ne mogu da kažem koja je razlika između nas u procentima, ali mogu da kažem da smo mi u ovakvim utakmicama uvijek davali više od sebe", rekao je on.

Utakmica Atalanta - Real Madrid igra se sjutra od 21.00.

Bonus video: