Fudbal i tehnologija: Devet minuta se vijećalo da li da se prizna ili poništi gol

Punih devet minuta trajalo je vijećanje šta da se radi, sudije su vjerovatno bile na vezi i sa takmičarskim organima, prije nego što su odlučile da ponište pogodak
58 pregleda 4 komentar(a)
gol, Foto: Lequipe.fr
gol, Foto: Lequipe.fr
Ažurirano: 16.12.2017. 22:38h

Čelnici francuskog fudbala najavili su da će na mečevima prvenstva te zemlje od naredne sezone biti uvedena video-tehnologija (VAR).

Poslije onoga što se dogodilo na meču Troa - Amijen očigledno je neophodna. Šta se dogodilo?

Igrač domaćeg tima Koreanac Suk u 32. minutu je šutirao glavom, lopta se od prečke odbila na gol-liniju i vratila se u šesnaesterac. Sudija Leteše je pokazao na centar, zato što lopte kojima se igra u Francuskoj sadrže čip, koji bi trebalo da pokaže i signalizira arbitru da kada pređe liniju gola...

Sudija je pokazao na svoj sat, koji prima elektronske signale.

Problem je, međutim, bio u tome što je signal bio pogrešan, odnosno - lopta nije prešla liniju punim obimom.

Lešete je, međutim, brzo dobio znak četvrtog sudije da je došlo do greške i da se na usporenim TV snimcima i analizama jasno vidi da je u pitanju greška.

Sada se pojavio drugi problem - gola nema, sudija ga je dosudio, a video-tehnologija nije u upotrebi i na osnovu nje se ne može promijeniti odluka.

Punih devet minuta trajalo je vijećanje šta da se radi, sudije su vjerovatno bile na vezi i sa takmičarskim organima, prije nego što su odlučile da ponište pogodak.

Na kraju nisu uticale na rezultat, jer je Troa slavio 1:0.

Bonus video: