Mendi presudio Atalanti, Siti rutinski u Mađarskoj

Atalanta - Real Madrid 0:1, Borusija Menhengladbah - Mančester siti 0:2

29513 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester sitija savladali su večeras na neutralnom terenu u Budimpešti Borusiju Menhengladbah 2:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok je Real Madrid minimalnim rezultatom slavio na gostovanju Atalanti (0:1).

Siti je u Mađarskoj rutinski stigao do pobjede - ekipa Pepa Gvardiole je postigla po gol u oba poluvremena, prvo Bernardo Silva u 29, potom Gabrijel Žezus u 65. minutu.

Siti je od početka bio bolji rival, pritiskao je protivnika i bilo je jasno da "građani" žele sav posao oko prolaska da završe večeras.

Borusija Menhengladbah - Manćester siti grafika
foto: Sofascore

Inače, Siti je stigao do 19. uzastopne pobjede u svim takmičenjima ove sezone, a vezali su 25 mečeva bez poraza. Posljednji poraz pretrpjeli su na gostovanju Totenhemu 21. novembra prošle godine u devetom kolu Premijer lige.

U drugom meču večerašnjeg programa Real je slavio u gostima protiv Atalante 1:0.

Jedini gol postigao je Ferlan Mendi u 86. minutu utakmice.

Mendi je zvijezda večeri, jer je u 17. minutu iznudio isključenje Rema Frojlera. Igrač Atalante je s leđa startovao i zaustavio Mendija, a sudija Tobijas Štiler pokazao crveni karton.

Od tog trenutka primarni cilj Atalante bila je odbrana gola. Real je preuzeo inicijativu, imao veći posjed, a prvu veliku šansu propustio je Kazemiro u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada je njegov udarac zaustavio Gosini.

Atalanta - Real Madrid grafika
foto: Sofascore

Madriđani su i u drugom poluvremenu napadali, a pritisak se isplatio kada je Mendi u 86. minutu zatresao mrežu i timu donio veliku pobjedu uoči revanša u Madridu.

Revanši su na programu 16. marta

Atalanta - Real Madrid 0:1 (Mendi 86.)

Borusija Menhengladbah - Mančester siti 0:2 (Silva 29, Žezus 65.)

86. minut - vodi Real Madrid. Sjajan gol Ferlana Mendija.

76 minut - u Bergamu nema golova. Real ne koristi brojčanu prednost.

65. minut - Siti vodi 2:0. Strijelac Gabrijel Žezus. Centrirao je Kanselo, lopta je došla do Bernarda Silve, a Portugalac je proslijedio do Žezusa, koji trese mrežu njemačkog tima.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Završeno je prvo poluvrijeme u Budimpešti i Bergamu. Nakon prvih 45 minuta Mančester siti vodi protiv Borusije Menhengladbah 1:0, golom Bernarda Silve u 29. minutu, dok na meču Atalante i Reala nema golova.

Siti je bolji rival u Mađarskoj - ekipa Pepa Gvardiole je od starta napadala i pritiskala protivnika i ima zasluženu prednost.

Borusija Menhengladbah - Manćester siti grafika
foto: Sofascore

U Bergamu nema golova, ali je bilo uzbuđenja. Atalanta od 17. minuta igra sa igračem manje, jer je crveni karton dobio Remo Frojler, koji je s leđa oborio Mendija. Problem za Atalantu je povreda Duvana Zapate. On je iz igre izašao u 30. minutu, a zamijenio ga je Mario Pašalić. Real je najbolju šansu imao u 45. minutu, kada je Golini odbranio šut Kazemira.

Atalanta - Real Madrid grafika
foto: Sofascore

29. minut - Siti vodi u Mađarskoj, strijelac Bernardo Silva. Centrirao je Kanselo, Silva bio na drugoj strani i glavom postigao pogodak.

Real će u revanšu igrati bez Kazemira, koji je večeras dobio žuti karton. Od ranije je imao jednu opomenu, pa će revanš u Madridu gledati sa tribina.

Atalanta ostaje sa igračem manje - Remo Frojler je u 17. minutu dobio crveni karton! Oborio je s leđa Mendija, pa mora ranije u svlačionicu.

Nakon uvodnih 10 minuta nema golova na mečevima. Siti ima veći posjed u Mađarskoj, "građani" pritiskaju, pokušali su Foden i Sterling, ali promjene rezultata nije bilo. U Bergamu je mirno na startu.

Počeli su mečevi, a evo i jedne zanimljivosti - fudbaler Mančester sitija Fil Foden je treći fudbaler, koji četvrti put u karijeri igra mečeve nokaut faze Lige šampiona prije 21. rođendana. Prije njega do tog dostignuća stigli su bivši fudbaleri Arsenala Sesk Fabregas i Teo Volokt.

Sastavi:

Atalanta: Golini - Toloj, Romero, Đimsiti - Mele, De Ron, Frojler, Gosens, Pesina - Zapata, Murijel.

Real Madrid: Kurtoa - Lukas Vaskes, Varan, Naćo, Mendi, Modrić, Kazemiro, Kros, Asensio, Vinsijus, Isko.

Borusija Menhengladbah:

Zomer - Elvedi, Zakarija, Ginter - Lajmer, Nojhaus, Kramer, Hofman, Bensebaini - Plea, Štindl.

Mančester siti:

Ederson - Voker, Dijas, Laport, Kanselo - Foden, Rodri, Gindogan, Silva, Sterling, Žezus.

Bonus video: