Zidan: Da završimo posao u Madridu

Real Madrid večeras u prvom meču osmine finala Lige šampiona savladao Atalantu u Bergamu 1:0

6050 pregleda 3 komentar(a)
Zidan, Foto: Reuters
Zidan, Foto: Reuters

Real je preživio gostovanje Atalanti - Madriđani su slavili 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona i u revanšu na svom terenu 16. marta imaju priliku da ovjere četvrtfinale.

Real je od 17. minuta igrao sa igračem više, jer je Frojler dobio crveni karton. Atalanta se dobro branila, a bedem "Boginje" probio je Ferlan Mendi u 86. minutu.

"Bilo je teško, ali na kraju smo ostvarili dobar rezultat. Nijesmo bili sjajni u igri 11 na 10, ali rezultat je najbitniji. Ostao je revanš, kod kuće moramo da završimo posao", kazao je nakon meča trener Reala Zinedin Zidan.

Francuz je pohvalio protivnika.

"Fizički su jaka ekipa, odradili su sjajan posao u defanzivi. Mi smo ostvarili dobar rezultat i to je najvažnije. Imali smo mnogo odsutnih igrača, ali na dobrom smo putu. Bili smo jaki u odbrani, nijesmo im dopustili priliku da nas ugroze. Kreativnost nam nije problem - postigli smo gol u gostima", kazao je trener Madriđana.

Igru ekipe u odbrani pohvalio je i Naćo.

"Bilo je teško, ali smo na kraju ostvarili cilj. Sačuvali smo mrežu, dobri smo bili defanzivno, a nije nam bilo lako kada su ostali sa desetoricom".

Lukas Vaskes je kazao da je njegova ekipa zasluženo slavila.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Rezultat je na kraju očekivan, jer smo zaslužili pobjedu. Oni su se branili zaista dobro. Bilo je teško pronaći prostor do gola, ali smo na kraju zatresli mrežu. Srećni smo. Ne uzimamo ništa zdravo za gotovo - slijedi revanš u Madridu", dodao je Vaskes.

Golman Madriđana, Tibo Kurtoa poziva na oprez.

"Bili smo fokusirani. Gol u gostima mnogo znaći, ali će revanš biti drugačiji. Liga šampiona je uvijek teška", objašnjava Belgijanac.

Bonus video: