Gvardiola: Kažete da smo favoriti? OK prihvatamo; Roze: Siti je brutalno dobar tim

Siti vezao 19. pobjedu u svim takmičenjima

5886 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters

Mančester siti nastavlja seriju nepobjedivosti - ekipa Pepa Gvardiole večeras je sa 2:0 na neutralnom terenu u Budimpešti savladala Borusiju Menhengladbah u prvom meču osmine finala Lige šampiona i vezala 19. pobjedu u svim takmičenjima.

"Generalno - dobar meč. Kontrolisali smo igru, iskoristili šanse. Nažalost, nijesmo bili precizni u nekim situacijama jedan na jedan. To moramo popraviti", kazao je Gvardiola nakon meča.

Revanš u Mančesteru je 16. marta.

"Prva utakmica je uvijek teška. U ovom takmičenju morate igrati savršeno da biste prošli dalje", upozorava Španac, koji je kritikovao Gabrijela Žezusa zbog neiskorištene šanse, kada je Brazilac u jednom napadu bio sam ispred golmana.

Gvardiola je pohvalio Bernarda Silvu, strijelca prvog gola.

"On je inteligentan igrač. Potrebni su nam vezni igrači, koji mogu da krenu naprijed, da urade ono što je on uradio. Ponekad mora da se usavršava i da preuzima rizik. Daje nam nešto posebno", jasan je Gvardiola.

Da li je Siti favorit za osvajanje Lige šampiona pitanje je koje su novinari postavili Špancu.

"Kada sam sinoć gledao Bajern (pobijedili Lacio 4:1) nijesam na to ni pomišljao. Veliki je izazov oporaviti igrače i osigurati da su u najboljem mogućem stanju. Ako ljudi kažu da smo favoriti - OK prihvatamo", kazao je Španac.

Trener Menhengladbaha, Marko Roze imao je samo riječi hvale za protivnika.

"Siti je brutalno dobar tim. Teško ih je zaustaviti kada igraju u ovakvoj formi. U prvom poluvremenu smo jedva dolazili do njihovog šesnaesterca. Branili smo se prilično dobro", kazao je Roze.

Bonus video: