Rudar dobija velikim zajedništvom

Pljevljaci se od projektovane borbe za opstanak, serijom od pet pobjeda primakli vrhu CFL tabele

6020 pregleda 4 komentar(a)
Konačno pravi Rudar, Foto: Pvportal
Konačno pravi Rudar, Foto: Pvportal

Niz započet na kraju jesenjeg dijela Telekom Prve lige, fudbaleri Rudara nastavili su i u dva proljećnja kola. Pobjeda na “Trešnjici” je ekipi Vuka Bogavca je bila peta uzastopna, pa su se “rudari” umjesto projektovane borbe za opstanak priključili klubovima iz gornjeg dijela tabele. Sada ni Evropa nije daleko...

U Rudaru, ipak, ne razmišljaju toliko unaprijed, s obzirom na podatak da je odigrano tek drugo kolo nastavka šampionata u 1. CFL.

- Naravno da smo zadovoljni rezultatima, prije svega igrom i stavom ekipe na terenu. Osim toga, klub se stabilizovao u svakom pogledu i sada možemo da razmišljamo samo o što boljim nastupima. Napokon smo, nakon propuštena tri, imali odličan i cjelokupno odrađen pripremni period, sa dvije sedmice u Antaliji i tamo odigranih pet utakmica. Epilog se zna, pobjeda nad OFK Titogradom na svom terenu sa 4:2, a onda i na jednom od tradicionalno najtežih gostovanja u Zeti. Nadamo se da ćemo u Pljevljima niz nastaviti protiv Petrovca u nedjelju - rekao je ofanzivni vezista Rudara Miloš Zečević.

Upravo je Zečević bio strijelac jedinog gola na “Trešnjici”, a golom već u 3. minutu OFK Titogradu otvorio je početak odličnog proljećnjeg starta svoje ekipe.

- Nama je cilj da izborimo opstanak, što je zacrtano pred početak sezone. Tačnije tih desetak dana kada smo se okupili pred prvo kolo u ligi. Pričati nakon svega o nečem većem, pogotovo ako se zna sa kakvim se sve problemima i krizom klub suočio, zasada ne želimo. Najprije da obezbijedimo opstanak, a onda ćemo vidjeti. Mi smo zbog kašnjenja sa pripremama imali problema sa povredama, pa sam i ja zbog dvije u dva navrata propustio 11 utakmica u prvom dijelu. Sada kasnimo svega četiri boda u odnosu na drugo mjesto na tabeli i ukoliko uspijemo da se uključimo u brobu za evrokupove, bio bi to nevjerovatan podvig. Mi vjerujemo u sebe, jer imamo grupu sjajnih igrača i još boljih ljudi.

Zečević je u proljećnjem dijelu postigao prva dva gola ove sezone, uz jednu asistenciju, kojih sada ukupno ima osam.

- Sada je sve lakše, a uspjeli smo sjajnom atmosferom i zajedništvom. Nakon potopa od Sutjeske u Pljevljima u porazu od 4:0, mi igrači smo održali sastanak i dogovorili se da se ne osvrćemo na probleme, već da igramo jedan za drugog. Da damo sve od sebe i uradimo svoj posao. Pokažemo samopoštovanje, prije svega. Odmah smo potom slavili na gostovanju Iskri, a dobili smo i preostala dva jesenja duela. U međuvremenu se klub pojačao sa tri mlada napadača i jednim štoperom, pošto su došli špic Ljubomir Kovačević, krila Dušan Živjović i Zakarija iz Gane, a iz omladinaca Budućnosti štoper Nikola Vukotić. Upravo se i dovođenje iz omladinskog pogona napadača Budućnosti Vuka Strikovića pred početak sezone pokazalo kao pun pogodak. On je najbolji igrač u debitantskoj seniorskoj sezoni sa 10 datih golova. Rudar svoju budućnost i vidi u afirmaciji mladih igrača - zaključio je 22 - godišnji Zečević, koji je ponikao u Rudaru.

Bonus video: