"Marka" o Mesiju: Bliži je ostanku nego odlasku iz Barselone

Argentincu ugovor ističe na kraju sezone

3505 pregleda 1 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters

Špansk list "Marka" piše da je ostanak Lionela Mesija u Barseloni najizglednija opcija i da je Argentinac bliži ostanku nego odlasku.

"Kontaktirali smo ljude bliske Mesiju, a oni nam govore isto, samo kažu: 'Do prije par mjeseci njegov odlazak bio je izvjestan, ali sada se situacija radikalno promijenila'", piše "Marka".

Španski list navodi da je Mesi ogročen na čelnike PSŽ-a, koji mjesecima govore da je Pariz njegova sljedeća destinacija. Mesiju je zasmetalo i kada je sebe vidio u dresu francuskog šampiona na naslovnicama tamošnjih medija.

On, piše "Marka", nikada nije bio u kontaktu s PSŽ-om, a odbio je sve menadžere koji su mu dolazili sa ponudama ostalih klubova. Njegov otac, koji mu vodi karijeru, već dugo je u Argentini i nema nikakvog kontakta sa klubovima, koji su zainteresovani za Lionela.

"Marka" navodi da je do promjene u Mesijevom stavu došlo nakon što je Đozep Marija Bartomeu podnio ostavku na mjesto predsjednika Barselone.

Za osam dana slijede predsjednički izbori u klubu, nakon čega će novi predsjednik odmah početi pregovore sa Mesijem oko produžetka ugovora koji ističe na kraju sezone.

Mesi je, navodno, voljan da ostane u klubu za manje novca, ali želi da Barsa sklopi tim koji će je vratiti na španski i evropski vrh. Mesi želi da Barsa dovede Serhija Aguera i Žoržinja Vajnalduma, igrače, kojima ugovor sa Mančester sitijem, odnosno Liverpulom, ističe na kraju sezone.

Takođe, želje Barselone u ljetnjem prelaznom roku su Erling Haland, Žil Kunde i Matajs de Liht.

A najveća želja je da Mesi ostane.

Bonus video: