Milinković: Ne smije da nas zavara pozicija OFK Titograda na tabeli, nadam se da će igrači meč shvatiti ozbiljno

Aktuelni šampion sjutra protiv OFK Titograda igra gradski derbi u 22. kolu domaćeg šampionata

6886 pregleda 2 komentar(a)
Milinković, Foto: FK Budućnost
Milinković, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti u 22. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige sjutra u 17 časova igraju gradski derbi sa OFK Titogradom.

Budućnost je u prethodna dva duela ove sezone bila bolja od gradskog rivala (3:1 i 4:0) i apsolutni je favorit i u sjutrašnjem meču. Biće to 45. susret ovih ekipa u domaćem šampionatu od sticanja crnogorske nezavisnosti - Budućnost je zabilježila 27 pobjeda, OFK Titograd je slavio na osam susreta, a devet utakmica završeno je neriješeno.

Aktuelni šampiona nakon 21 odigranog meča ima isto toliko bodova prednosti u odnosu na Sutjesku i Dečić. "Plavi" su na startu drugog dijela šampionata remizirali sa Nikšićanima (1:1), dok su u prošlom kolu savladali Podgoricu 1:0.

“Vrlo je bitno što smo pobijedili na prethodnoj utakmici, ali to ne treba ni trunku da nas opusti, a posebno ne smije da nas zavara pozicija Titograda na tabeli“, rekao je u najavi meča šef stručnog štaba Budućnosti Mladen Milinković

Milinković poštuje ekipu OFK Titograda...

“OFK Titograd je jedna mlada i poletna ekipa koja može svakoga da iznenadi. Izašli su iz neke krize rezultata, pobijedili su u prošlom kolu, malo se odmakli od posljednjeg mjesta... Protivniku su bodovi prijeko potrebni, ne mogu reći da ulaze rasterećenije, ali sa manje pritiska - da“.

Jasno je da će Budućnost odbraniti titulu, pa do kraja sezone igrači imaju priliku da obore neke rekorde...

“Sigurno da je veći pritisak na nama, jer igramo na našem stadionu, bodovna razlika kaže da smo izraziti favoriti, a nadam se da će igrači utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno. Gradski derbi se ne dobija unaprijed, tri boda moraju da se zasluže na terenu. Vjerujem da će momci dati sve od sebe, da ćemo nastaviti sa pobjedama“, dodao je Milinković.

Milinković ne može da računa na najjači sastav - Luka Mirković, Miloš Raičković, Vladan Adžić i Aleksandar Vujačić su lakše povrijeđeni, dok Igor Ivanović ima kartone, a odavno je van stroja Nemanja Sekulić.

“Biće promjena u odnosu na prve dvije utakmice, to je sigurno. Nadam se da će igrači koji dobiju priliku opravdati očekivanja, mi u stručnom štabu stvarno vjerujemo u njih. Uostalom, na primjeru Đuričkovića - koji je igrao na drugoj poziciji i poslije duže vremena protiv Podgorice - smo vidjeli da imamo kvalitet. Iskreno, vjerujem da će svi igrači nastaviti da se bore i trude i da ćemo nastaviti sa pobjedama i protiv Titograda“, jasan je Milinković.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: