Sutjeska u Beranama protiv Jezera, Radović: Ne sumnjam u ove momke, nadam se pobjedi

Meč na Gradskom stadionu igra se u nedjelju sa početkom u 14 časova

6142 pregleda 2 komentar(a)
Radović, Foto: FK Sutjeska
Radović, Foto: FK Sutjeska

Posljednji poraz u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi Sutjeska je pretrpjela u 13. kolu od Jezera, osmog novembra prošle godine. Nikšićani su tada na domaćem terenu izgubili 1:0 i skliznuli na sedmo mjesto na tabeli...

Duel protiv ekipe iz Plava bila je prekretnica. Na klupu je - umjesto Dragana Radojičića - sjeo Miljan Radović i ekipa je proigrala. Sutjeska je od tada odigrala osam mečeva u ligi, zabilježila po četiri pobjede i remija, došla na drugo mjesto na tabeli, a pozitivan niz pokušaće da nastavi upravo protiv Jezera - meč 22. kola domaćeg šampionata igra se sjutra (14 časova) na Gradskom stadionu u Beranama.

Sutjeska je u drugom dijelu šampionata dva meča odigrala neriješeno - u Podgorici protiv Budućnosti (1:1) i na domaćem terenu sa Iskrom (2:2). U Nikšiću se nadaju prvoj pobjedi u nastavku prvenstva...

"Odigrali smo odlične dvije utakmice – protiv Budućnosti i Iskre. Naravno, bilo je grešaka, što je sastavni dio svake utakmice. Možemo da budemo zadovoljni igrom, zalaganjem, svim tim elementima... Ali, trebalo bi i da se pobjeđuje. Nadam se da ćemo u sljedećoj utakmici pobijediti, kako bismo zaokružili dobru igru sa tri boda, što bi bilo fantastično. Ne sumnjam u ove momke, koji imaju veliki kvalitet i ne sumnjam da ćemo se vratiti sa tri boda", kazao je u najavi meča trener Sutjeske Miljan Radović.

Sutjeska je u pripremnom periodu savladala Jezero - 3:1. Uoči sjutrašnjeg meča nepoznanica nema.

“Igrali smo protiv njih na pripremama, bila je dobra utakmica. Ipak, pripremne utakmice su drugačije", objašnjava Radović.

Šef stručnog štaba Nikšićana moći će da računa na Milutina Osmajića i Novicu Erakovića, koji su na meču sa Iskrom doživjeli lakše povrede.

“Ima tu još nekih problema. Međutim, imamo dovoljan broj igrača koji u svakom momentu mogu da odgovore svim zahtjevima", jasan je Radović.

Fudbaler Sutjeske, Aleksandar Šofranac kaže da ekipa mora da pruži maksimum, ukoliko želi da se iz Berana vrati sa tri boda.

“Nepoznanica nema sigurno. Očekuje nas teško gostovanje, gdje ćemo morati da damo sto odsto da bismo uzeli tri boda. I oni imaju svoj kvalitet, ali mislim da ako damo maksimum, onda neće biti problema", rekao je Šofranac.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: