Nezaustavljivi Siti: Defanzivci donijeli "građanima" 20. pobjedu zaredom, Gvardiola izbrojao do 200

Dijaš i Stouns najzaslužniji za trijumf protiv Vest Hema

3071 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti nije ponovio neka spektakularna izdanja iz prethodnog perioda, ali je pronašao način da savlada Vest Hem (2:1) i dođe do 20. uzastopne pobjede u svim takmičenjima.

"Čekićari" su možda i zaslužili više na "Etihadu", ali su ih dvije jeftine greške koštale - oba gola za "građane" postigli su centralni bekovi.

Ruben Dijaš je u prvom poluvremenu donio prednost timu Pepa Gvardiole, ali je Mikail Antonio kasnije vratio stvari na početak.

Siti je bio u sporom ritmu od samog starta, ali je dobio što je želio poslije prekida u 68. minutu kada je Rijad Marez asistirao, a Džon Stouns zatresao mržu gostiju iz Londona.

Stounsu je to četvrti pogodak u sezoni, sve ih je postigao u 2021.

"Sada igramo fudbal kao što smo igrali prije dvije ili tri sezone. Posljednjih nekoliko mjeseci smo odradili fantastičan posao, u igri smo u svim takmičenjima i želimo da osvojimo sve trofeje za koje se borimo", rekao je Stouns.

Gvardiola je tako upisao 200. trijumf na klupi Sitija u ukupno 273 utakmice, a stanje na tabeli Premijer lige je idealno - njegov tim uz meč više ima 13 bodova prednosti i meč više u odnosu na Mančester junajted i Lester.

"Težak, pretežak meč za nas, jer je Vest Hem fizički mnogo jak tim. Nakon 10-15 minuta je bilo jasno da neće biti mnogo ljepote, već da nas čeka velikoa borba i pristali smo na to. Nismo bili dovoljno dobri u prvom poluvremenu, kasnije smo izgledali drugačije. Sve je to normalno u ovakvom rasporedu. Priznajem i da smo imali sreće da dođemo do tri boda", istakao je Gvardiola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: