Politika je kao fudbal, uvijek postoje radikalni stavovi

"Znam da je bilo teško reći nešto čime će svi biti zadovoljni. Objasnio sam šta mislim, sa poštovanjem prema onima koji misle drugačije, i ne vidim nikakav problem u tome", kazao je Pike
0 komentar(a)
Đerar Pike, Foto: Beta
Đerar Pike, Foto: Beta
Ažurirano: 15.12.2017. 20:36h

Đerar Pike je osim vrhunskog fudbalskog umijeća poznat kao igrač, koji se ne ustručava da iznese svoje stavove povodom važnih društvenih i političkih pitanja, a posebno je bio inspirisan u vrijeme katalonske krize i dešavanja tokom i nakon referenduma o nezavisnosti.

U razgovoru za britanski "Telegraf" je rekao da će uvijek iznositi svoje mišljenje, sviđalo se to nekome ili ne.

"Politika je komplikovana, kao i fudbal, jer uvijek postoje radikalni stavovi. Ti misliš jedno, drugi drugo i teško se dođe do kompromisa. To je kao neka vječna bitka. Tako je bilo i tokom referenduma. Problem je što jedan dio Katalonije želi nezavisnost, a drugi ne. Izraženo u procentima - to je negdje 50-50. Međutim, situacija nije tako dramatična kao što izgleda nekome sa strane. Sve je mirno, kao i prije godinu", kazao je Pike.

On je rekao da je svjestan da njegove riječi, kao javne ličnosti, imaju dodatnu težinu.

"Uvijek biram šta ću da kažem. Znam da sam izložen kritici, ali me nije briga. Takav sam kakav sam, neću da se mijenjam. Ako mi se nešto ne dopada, to ću da kažem", kazao je Pike, koji je tokom referenduma u Kataloniji apelovao na španske vlasti da dozvole ljudima da glasaju.

"Znam da je bilo teško reći nešto čime će svi biti zadovoljni. Objasnio sam šta mislim, sa poštovanjem prema onima koji misle drugačije, i ne vidim nikakav problem u tome", kazao je Pike.

Bonus video: