bliži se kraj karijere

Bufon: Mogao bih da igram do juna 2023. godine ili do kraja ove sezone

Bufon je do sada odigrao 656 utakmica za Juventus sa kojim je osvojio 10 šampionskih titula u Seriji A, Seriju B, četiri Kupa, šest trofeja u Super kupu Italije, a tri puta je bio finalista Lige šampiona

3649 pregleda 0 komentar(a)
Bufon, Foto: REUTERS
Bufon, Foto: REUTERS

Golman fudbalskog kluba Juventus Đanluiđi Bufon rekao je da bi mogao da igra do juna 2023. godine, ali nije odbacio mogućnost da na kraju sezone završi karijeru.

"U mojoj glavi zaista postoji znak stop, maksimalno do juna 2023. godine. To je zaista maksimum, zaista, zaista maksimum. Ali, mogao bih da prestanem da igram i za četiri mjeseca", rekao je 43-godišnji Bufon za Gardijan.

Bufonov ugovor ističe u junu. On je 2001. godine iz Parme došao u Juventus, odakle je 2018. godine prešao u Pari Sen Žermen. Poslije godinu dana u francuskom klubu slavni golman se vratio u Juventus.

"Kažu, kada dođete u moje godine, da se pad dešava odjednom, iz jednog trenutka u drugi. Ja u to ne vjerujem. Osjećaji koje imam me ne navode na pomisao da će doći do naglog kolapsa. Takođe, ja sam neko ko čvrsto vjeruje u sudbinu", naveo je on.

"Kada mi je Juventus ponudio priliku da se vratim, pomislio sam da možda za to ima razloga, da mi je suđeno da se vratim. Još jedna posljednja velika priča. Ali moram da budem iskren, djelimičan razlog je i pomalo ega, koji svi imamo", dodao je osvajač Svjetskog prvenstva 2006. godine sa reprezentacijom Italije.

Bufon je svojevremeno u Juventusu igrao zajedno sa Andreom Pirom, koji je sada trener crno-bijelih.

"Pred drugima, on će za mene uvijek biti 'mister'. To je pitanje uloge, pitanje poštovanja i pitanje inteligencije. Sve dok smo ovdje, on ima jednu ulogu, a ja drugu. Kada odemo negdje privatno, onda možemo biti Điđi i Andrea", naveo je Bufon.

Upitan kako se izborio sa uslovima života tokom pandemije i strogim pravilima višemjesečnog zatvaranja u Italiji, Bufon je rekao da mu je prvi mjesec lokdauna bio divan, pošto je imao vremena da se posveti sebi, hobijima i porodici.

"Ali, naravno, kako je vrijeme prolazilo, postajalo je teško. Tada više razmišljate o tome kroz šta drugi prolaze", naveo je Bufon.

Bufon je do sada odigrao 656 utakmica za Juventus sa kojim je osvojio 10 šampionskih titula u Seriji A, Seriju B, četiri Kupa, šest trofeja u Super kupu Italije, a tri puta je bio finalista Lige šampiona.

Preporučujemo za Vas