Igrači Petrovca odbili treniraju, uprava ih zove da se vrate obavezama: Nikom nismo, niti ćemo ostati dužni

Petrovac, jedan od samo pet domaćih klubova koji je svih 14 sezona član elitnog ranga, suočava se sa najžešćom krizom do sada. Igrači odbili da treniraju, uprava ih saopštenjem za medije ih poziva da se vrate na teren

15040 pregleda 38 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Petrovac je trenutno jedini prvoligaš sa primorja, jedan od samo pet domaćih klubova koji su svih 14 sezona od osamostaljenja članovi elite (uz Budućnost, Sutjesku, Rudar i Zetu).

"Nebesko-plavi" se, međutim, suočavaju sa najžešćom krizom u posljednjih deseniju i po, a kako ističe aktuelna uprava kluva - u jednom od najtežih trenutaka od nastanka.

Ekipa je posljednja na tabeli Telekom 1. CFL, 14 kola prije kraja ima pet bodova manje od najbližeg rivala, prijeti joj prvo ispadanje u drugoligški rang, danas je došlo do smjene trenera nakon što je Nenad Vukčević dogovorio sporazumni raskid saradnje, a njegovog nasljednika, kako sada stvari stoje - dočekaće štrajk fudbalera.

Igrači Petrovca su, naime, saopštili upravi kluba da obusatvljaju dalji rad zbog nisplaćenih dugovanja.

Upravni odbor kluba obratio se saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti:

"U jednom od najtežih trenutaka od postojanja OFK Petrovac, u situaciji kada se nalazimo na posljednjem mjestu na tabeli i u grčevitoj borbi za opstanak, dobili smo obavještenje od strane igrača da prekidaju dalji rad. Razlog za prekid rada je kašnjenje isplate posljednje, šeste plate u tekućem prvenstvu".

"Razumijevajući potrebu svakog pojedinca za redovnim finansijskim prilivima, iz dana u dan smo se trudili da i ovu posljednju platu obezbijedimo na vrijeme, a igrači su o svim našim aktivnostima kao i uvijek bili redovno obavještavani".

"Tako je bilo i na jučerašnjem treningu, u utorak, na kojem su obaviješteni o obećanju od strane Opštine Budva da će najvjerovatnije do kraja tekuće sedmice biti uplaćen dio sredstava od pripadajućeg budžeta o finansiranju kluba za 2021. godinu".

"Začudila nas je ova reakcija cijelog tima, znajući da veći broj igrača nastupa u OFK Petrovcu više godina te da smo kako njima, tako i prema svim ostalim igračima, uvijek isplaćivali sve dogovoreno".

"Posebno smo očekivali da iskusni igrači prenesu mlađim i novopridošlim igračima ovakva iskustva, da je klub iznad svih, da klub uvijek ispunjava obaveze, da se godinama unazad nije ostalo ništa dužno igračima, i da je uprava u ovom ili drugačijem sastavu uspjevala da izvršava svoje obaveze".

"Ovim saopštenjem želimo da obavijestimo crnogorsku sportsku javnost, građane Petrovca i Budve, sve nadležne institucije u Opštini Budva, da je klub iznad svih i da pored nadljudskog zalaganja, dugogodišnjeg volonterskog rada cijele uprave, često davanjem ličnih sredstava za napredak i funkcionisanje kluba, ne možemo dozvoliti da bilo kakva uslovljavanja i pritisci, kako pojedinaca tako i cijelog tima, utiču na dalji rad i funkcionisanje kluba".

"Dokaz dobrog i odgovornog rada je i to što smo, nažalost, ostali jedini klub na crnogorskom primorju koji se takmiči u Telekom 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi, a što se tiče infrastrukure dovoljno je prošetati i pogledati stadion u Petrovcu, na koji smo posebno ponosni".

"Svi zajedno, igrači i uprava znamo da je za cijelo vrijeme trajanja pandemije koronavirusa igračima nije umanjivan dohodak, da smo tokom cijelog trajanja ove takmičarske sezone i pored loših rezultata igračima isplaćivali dogovorene i pune plate. Međutim, u narednom periodu bićemo primorani da istrajemo na primjeni klupskih pravilnika i da nagradimo za dobar rad i rezultate, a da kaznimo za neodgovornost i loše rezultate".

"Razumijemo određeno nezadovoljstvo i nervozu, potrebu za novcem, koji će kao i uvijek ranije biti isplaćen. Zato pozivamo sve igrače Petrovca da se sjutra, 4. marta 2021. godine u 14.30 sati na stadionu pod Malim brdom vrate ispunjavanju svojih redovnih obaveza. Novac će stići, ali propušteni treninzi se ne mogu nadoknaditi", navodi se na kraju saopštenja Upravnog odbora OFK Petrovca.

Bonus video: