Spektakl na praznom "Nou Kampu", Barsa kroz pakao do preokreta i finala Kupa Kralja

Pike u 94. minutu pogodio za 2:0 i anulirao zaostatak iz Sevilje iz prvog meča, Brajtvajt u produžecima postigao gol za 3:0 i plasman Barselone u finale Kupa

8852 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje igrača Barselone nakon gola Pikea za 2:0 u 94. minutu, Foto: Reuters
Slavlje igrača Barselone nakon gola Pikea za 2:0 u 94. minutu, Foto: Reuters

Barselona je u finalu Kupa Kralja, Leo Mesi će imati realnu šansu da osvoji barem jedan trofej, u moguće je posljednjoj sezoni u dresu katalonskog kluba.

Tim Ronalda Kumana nadoknadio je poraz od 2:0 iz prvog meča protiv Sevilje, i nakon prave drame stigao do preokreta i prolaza u produžetku - 3:0.

Katalonci su sjajno otvorili meč, Dembele je pravom golčinom u 12. minutu prepolovio zaostatak iz prve utakmice, ali kompaktna Sevilja se dobro branila, sve do samog finiša.

U 78. minutu Andalužani su imali zlatnu šansu da obezbijede prolaz, dobili su penal i šansu da sve riješe, ali junak Barselone zove se Anre ter Štegen - njemački golman odbranio je penal Okamposu i svom timu sačuvao nadu.

Do drugog gola Barselona je stigla u prvoj drami, u četvrtom minutu sudijskog dodatka, ali tek pošto je Sevilja, koji trenutak ranije, ostala sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Fernanda.

Ostale su, međutim, sekunde do kraja, ali Barsa je uspjela - Grizman je centrirao, a iskusni Pike, koji je ostao u šesnaestercu nakon prethodnog kornera, glavom donio veliko slavlje domaćinu.

Sve je bilo jasno u produžecima, demoralisana Sevilja, sa igračem manje, nije mogla da se odbrani - Brajtvajt je već u 95. minutu na asistenciju Albe donio Barseloni plasman u finale.

Rival će biti poznat u četvrtak, kada Levante i Atletik Bilbao odigraju revanš u Valensiji.

Tim Nikole Vukčevića ima dobru šansu, jer je u prvom meču u Baskiji izborio 1:1.

Bonus video: