Hrvatska se oprostila od Cica, sin Niko u suzama: Naučio si me da smo na ovom svijetu svi jednaki

"Ne znam što me tako rastužilo i izenadilo kao vijest da Cico umro. Bio je veliki igrač, veliki trener, ali i veliki gospodin. Svi žale za njim. U Crnoj Gori, Srbiji, Iranu i u cijeloj Hrvatskoj. On nije bio samo igrač, on je bio čovjek s harizmom i čestitošću", rekao je Ćiro Blažević

8944 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

U Zagrebu je održana komemoracija za proslavljenog igrača, trenera, bivšeg selektora hrvatske i crnogorske reprezentacije i jednog od simbola Dinama Zlatka Kranjčara koji je umro u ponedjeljak u 65. godini nakon teške bolesti.

Osim Cicove porodice i najbližih prijatelja, bili su pristuni predstavnici brojnih generacija Dinama i hrvatske reprezentacije...

Među ostalima bili su Velimir Zajec, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Tomo Ivković, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Aljoša Asanović, Nikola Jurčević...

Bio je prisutan i naš bivši reprezentativac Radomir Đalović.

Predsjednik Dinama Mirko Barišić istakao je kako je u istoriji kluba bilo puno dobrih igrača, ali Kranjčar zauzima posebno mjesto.

"Plava porodice je ostala bez još jednog člana. Bio je omiljen kao igrač i kao čovjek. Dobronamjeran i plemenit. Zlatko je odigrao 556 utakmica za Dinamo i imao impresivam bilans i s trenerskim i igračkim trofejima," kazao je Barišić.

"Volio je Dinamo, bio je purgerski prkosan i veselio se uspjesima ovoga kluba," dodao je Barišić.

Od Kranjčara se oprostio i Miroslav Blažević koji je vodio Dinamo 1982. do naslova prvaka bivše države.

"Ne znam što me tako rastužilo i izenadilo kao vijest da Cico umro. Bio je veliki igrač, veliki trener, ali i veliki gospodin. Svi žale za njim. U Crnoj Gori, Srbiji, Iranu i u cijeloj Hrvatskoj. On nije bio samo igrač, on je bio čovjek s harizmom i čestitošću", rekao je Ćiro.

Na kraju komemoracije nekoliko dirljivih riječi ocu plačući je uputio Niko Kranjčar, bivši hrvatski reprezentativac i igrač Dinama, Hajduka, Totenhema, Rendžersa...

"E moj Cicek, znam da me sada gledaš odgozgo. I da se smiješ jer si me uspio izvući na pozornicu. A znaš koliko to ne volim. Bio si idol, vodilja, prijatelj bio si dobri duh našeg Grada," kazao je Niko.

"Često si govorio da me odgojila mama, ali nije to baš tako. Dozvolio si mi da se zaljubim u fudbal. Ne forsirajući me dozvolio si mi da fudbal volim i živim. Pustio si me da se sam borim i sam pronađem svoj put. Svojim primjerom si me naučio kako voljeti svoje, a poštovati tuđe, kako biti purger i kako biti Hrvat. Najveća lekcija koju sam od tebe naučio je da smo na ovom svijetu svi jednaki," naglasio je Niko.

Zlatko Kranjčar je sahranjen na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Bonus video: