„Fenjeraš” protiv lidera bez treninga i trenera

Danas svi mečevi 23. kola Telekom 1. CFL - Budućnost u Petrovcu, Sutjeska čeka Zetu, u Pljevljima Rudar - Dečić

6338 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Sa igračima koji su tri dana bez treninga, zbog štrajka, ali i bez glavnog trenera jer se još traži nasljednik Nenada Vukčevića, Petrovac će u grčevitoj borbi za opstanak dočekati neprikosnovenog lidera, ekipu Budućnosti (17 h).

- Znamo da protivnik ima svojih problema, pa se objektivno pribojavam da se igrači ne opuste i pomisle da će utakmica da bude laka. Ne bi smjelo to da nas zavara - kaže trener šampiona Mladen Milinković pred meč 23. kola. Budućnost je u strahovitoj seriji - 17 pobjeda i dva remija na posljednjih 19 prvenstvenih duela i samo je pitanje kada će, i sa kojom razlikom, osvojiti titulu.

- Vjerujem da će momci ući u utakmicu ozbiljno, da će biti koncetrisani i strpljivi i da ćemo napraviti još jedan dobar rezultat. Tako bismo bili korak bliže odbrani titule kako bismo u nastavku radili neke druge poslove koje smo planirali - dodaje Milinković, koji ne računa na suspendovanog Draška Božovića i povrijeđene Luku Mirkovića, Miloša Raičkovića i Vladan Adžića.

Meč pod Malim brdom zatvara 23. kolo, a otvara ga interesantan okršaj kraj Bistrice - Sutjeska u 13 sati dočekuje Zetu.

Biće to duel ekipa, koje u različitom raspoloženju ulaze u meč - Nikšićani su bez poraza u prethodnih devet mečeva, dok je tim iz Golubovaca vezao dva poraza (od Rudara i Dečića).

- Nadam se da će momci odigrati kao i prethodna tri meča i da ćemo pobijediti - kazao je u trener Sutjeske Miljan Radović.

- Neće nas zavarati njihova dva poraza u prvenstvu. Zeta je odlična ekipa, ali isto tako znamo da ćemo, ako pružimo maksimum, kao i u prethodnim mečevima, i uz malo sreće, doći do pozitivnog rezultata - dodaje bek Sutjeske Dragan Grivić.

Zeta je sa novim trenerom, Ratkom Dostanićem, pobjedom protiv Jezera otvorila drugi dio sezone, ali onda su stigla dva poraza na domaćem terenu koja su udaljila ekipu od evropske zone.

- Teško su nam pala ta dva poraza, ali idemo dalje - pred nama su četiri najvažnija meča su sezoni. Sutjeska je u dobroj seriji rezultata, ali vjerujem da od ovog meča može da krene i naša dobra serija - kaže ofanzivac Zete Vasko Kalezić.

Jedan od najinteresantnijih, najintrigantnijih mečeva kola igra se u Pljevljima - Rudar, koji je u nestvarnoj seriji od šest vezanih pobjeda, čime je došao u predvorje borbe za Evropu, dočekuje Dečić, koji je ove sezone samo jednom izgubio u gostima (14 h).

Drugi dio šampionata Podgorica je otvorila sa tri poraza, pala je na sedmu poziciju i danas je pod imperativom na “DG areni” (15 sati) protiv Jezera - ekipa koju muči efikasnost, jer je u dosadašnja 22 kola postigla samo 11 golova.

Iskra je, s druge strane, u dobroj seriji - četiri pobjede i remi na posljednjih pet mečeva, a sve će pokušati da nastavi na gostovanju OFK Titogradu (16 h). - Očekivanja su velika, u borbi smo za Evropu, ali moramo biti oprezni jer u dva navrata nismo uspjeli da savladamo Titograd ove sezone - kaže golman Iskre Marko Kordić.

Bonus video: