Jovović se povukao sa klupe Zamaleka, navijači Fajselija ga mole da se vrati

Crnogorski trener dao ostavku na mjestu najtrofejnijeg afričkog kluba u 20. vijeka, nakon poraza od El Ismailija u 12. kolu egipatskog prvenstva
2 komentar(a)
Nebojša Jovović, Foto: Reuters
Nebojša Jovović, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2017. 23:07h

Crnogorski trener Nebojša Jovović povukao se večeras sa klupe egipatskog giganta Zamaleka, najtrofejnijeg afričkog kluba u 20. vijeku, nakon poraza od El Ismailija (1:0) u 13. kolu nacionalnog prvenstva.

Prvi čovjek Zamaleka Mortada Mansur potvrdio je egipatskim medijima da je Jovović podnio ostavku i da će "kraljevski klub" iz Kaira tražiti novog trenera.

Zamalek je doživio treći poraz u ligi ove sezone i trenutno je 5. na tabeli sa 19 osvojenih bodova. Ima 11 manje od vodećeg Ismailija, koji ima i utakmicu više.

Jovović je preuzeo Zamalek u avgustu, iz ruku portugalskog trenera Augusta Injasija, koji je smijenjen samo tri mjeseca pošto je ustoličen na kormilu.

O kakvom se klubu radi, dovoljno govori podatak da je i engleski BBC na svojoj on-lajn stranici objavio vijest da je Jovović imenovan za trenera Zamaleka, pobijedivši u trci legendarne Zika i Bernda Šustera.

Nekadašnji trener Sutjeske, kako sada stvari stoje, neće morati dugo da čeka na novi angažman.

Navijači jordanskog Al Fajselija, prethodnog Jovovićevog kluba, bukvalno su "zatrpali" društvene mreže sa molbama i zahtjevima da se crnogorski trener vrati na klupu njihovog kluba.

Jovović je prošle sezone sa Al Fajselijem napravio senzacionalne uspjehe - osvojio je duplu krunu u Jordanu i odveo ekipu pravo u finale premijernog izdanja arapske Lige šampiona, kao potpuni autsajder, gdje je u borbi za zlato tek u produžecima poražen od Esperanse iz Tunisa.

Na putu do finala, Jovović je dva puta pobijedio Al Ahli iz Kaira - najmoćniji egipatski klub i najveći Zamalekov rival, što ga je i preporučilo klupi Zamaleka.

Španska "Marka" je prošlog mjeseca uvrstila duel Al Ahlija i Zamaleka među pet najvatrenijih derbija na svijetu.

Ta utakmica je na programu februara naredne godine, Jovović je, nažalost, nije dočekao...

Bonus video: