Prvi proljećni rafal Budućnosti - dva gola Zarubice, dvije asistencije Terzića

Petrovac vodio na poluvremenu, ali su dani bez treninga stigli na naplatu u nastavku - Budućnost četiri puta pogodila mrežu i stigla do najubjedljivije pobjede u drugom dijelu (4:1)

3145 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Na četvrtom proljećnom meču Budućnost je upisala treću pobjedu, ali se prvi put na pravi način odblokirala u napadu - tim Mladena Milinkovića dao je četiri gola u drugom poluvremenu, lako nadoknadivši zaostatak iz prvog dijela (4:1).

Petrovac je ušao u meč bez trenera (Nenad Vukčević se još u ponedjeljak rastao sa klubom), sa igračima koji tri dana nisu trenirali zbog štrajka, kao ubjedljivo posljednji na tabeli, ali je i pored toga dugo vjerovao da može da napravi iznenađenje protiv lidera.

Domaći su, naime, vodili nakon prvih 45 minuta, golom sa biječe tačke. Igrao se 27. minut kada je Igor Ivanović igrao rukom u svom šesnaestercu, sudija Miloš Bošković bez mnogo razmišljanja dosudio prvi od tri penala, a kapiten domaćih Zoran Mikijelj uz dosta problema pogodio mrežu.

Golman Miloš Dragojević je, naime, imao loptu na ruci, ali je uspio samo da je skrene u mrežu.

Budućnost nije bila na prepoznatljivom nivou u prvom poluvremenu, no ipak je dobila najveću moguću šansu za izjednačenje - golman Ljubomir Đurović je, međutim, u 34. minutu odbranio Marku Vučiću penal, koji je skrivio bek Bracanović u duelu sa Zarubicom.

U nastavku - rapsodija Budućnosti, protiv nemoćnih fudbalera Petrovca, čiji su dani bez treninga očito stigli na naplatu.

Podgoričani su izjednačili čim je počelo drugo poluvrijeme, iz svog drugog, a trećeg penala na utakmici.

Australijanac iz Petrovca Marveđo srušio je Terzića, a Ivanović uspio ono što Vučić nije u prvom dijelu - prevario je Đurovića sa bijele tačke za 1:1.

Brzo je stigao i preokret, u 54. minutu, kada je Terzić ubacio loptu za Zarubicu, koji je ostao sam - 2:1 za lidera.

Utakmica se predvojila, Budućnost je dobila mnogo prostora, imala je i šanse koje nisu iskoristili Grbić i Zarubica, ali je takođe i strahovala nakon dobrog pokušaja domaćeg ofanzivca Zaima Divanovića.

Sve je odlučeno u 80. minutu - druga asistencija Terzića, drugi gol Zarubice za 1:3. Završnici akcije prethodio je prvoklasan pas Igora Ivanovića, koji je "pocijepao" domaću odbranu.

Tačku je stavio mladi rezervista Viktor Đukanović, i to na kakav način - vrhunska akcija u kojoj su učestvovali Zarubica i Ivanović, gostujući igrači bukvalno su se ušetali u gol.

“Čestitke igračima na zasluženoj pobjedi, drugo poluvrijeme je bilo odlično, mogli smo da damo još koji gol pored postignuta četiri. Odigrali smo sjajno, tako da nas te neke male greške koje smo pravili u prvom dijelu nisu koštale. Jednostavno, vidjela se razlika u kvalitetu“, kazao je trener Budućnosti Mladen Milinković, koji je posebno zadovoljan mladim igračima.

Vezista Aleksa Ćetković našao se u timu od prvog minuta.

“Svi momci koji su dobili priliku su opravdali očekivanja, Aleksa je konstantno bio dobar, dok je Đukanović ponovo ušao i sa klupe postigao gol. Tako se sazrijeva. Nadam se da ćemo što prije matematički osvojiti titulu i sigurno će talentovani klinci dobiti još više prostora za igru“.

Budućnost ma čelu ima 21 bod više od drugoplasirane Sutjeske, Petrovac je posljednji sa šest manje od pretposljednjeg OFK Titograda.

Liga se nastavlja već u srijedu, mečevima 24. kola. Budućnost ide u Pljevlja, na noge Rudaru koji je vezao sedam pobjeda, dok Petrovac gostuje Iskri u Danilovgradu.

Bonus video: