Bajernu Klasiker: Levandovski het-trikom odgovorio na dva gola Halanda

Klasiker na "Alijanc areni" pripao Bajernu, koji se vratio na prvo mjesto

6650 pregleda 5 komentar(a)
Leva izbrojao do 30, Foto: REUTERS
Leva izbrojao do 30, Foto: REUTERS

Spektakularan derbi u Njemačkoj. Još jedan, pošto je Bajern u "klasikeru" od 0:2, došao u finišu do velike pobjede od 4:2 nad Borusijom Dortmund.

A kada na jednoj strani imate fantastičnog Norvežanina Erlinga Halanda a na drugoj Poljaka Roberta Levandovskog, spektakl je zagarantovan.

I bio je, pošto je Haland već do 9. minutu upisao dva gola - nakon sjajnog prvog pogotka sa 18 metara u 2. minutu, u svom stilu je sjajnim utrčavanjem sa peterca zakucao loptu za velikih 2:0.

Bajern je mlako ušao u meč, ali je iz prve prilike pogodio Levandovski iz peterca nakon sjajne akcije i asistencije Sanea. U finišu poluvremena Menije je neoprezno nagazio Komana za penal koji je Poljak realizovao.

U nastavak se ušlo u znatno sporijem ritmu, Dortmud je probao iz kontri, a u jednoj je gol spasao Boateng požrtvovanom rekacijom koja ga je koštala teške povrede butnog mišića.

I kada se mislilo da će se utakmica završiti remijem, Leon Gorecka je sjajno reagovao u 88. minutu a dva minuta kasnije Levandovski je kompletirao het-trik.

To je 30. gol Poljaka i za rekord Gerda Milera star pola vijeka treba mu još samo 11 pogodaka.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: