Arsenal lider, Kom favorit

Utakmicama 20. kola danas se nastavlja Druga Amplitudo CFL

7557 pregleda 6 komentar(a)
Muhović je iz Arsenala prešao u Kom
Muhović je iz Arsenala prešao u Kom

Nakon tromjesečne pauze danas će se utakmicama 20. kola nastaviti prvenstvo i u Drugoj Amplitudo fudbalskoj ligi. U 17 kola do kraja prvenstva drugoligaši ulaze sa različitim ambicijama. Lider je tivatski Arsenal, koji je do jesenjeg naslova stigao sa 41 bodom, ali Kom želi da se pobjedom u prvenstvu direktno vrati u društvo najboljih i ima svega dva boda manje.

Naravno, iste ambicije ima i Mornar, koji u proljećni dio ulazi sa 36 bodova, a makar za jedno od prva tri mjesta može da se nadmeće i Igalo, koje je sakupilo 32 boda.

Upravo će lider Arsenal na otvaranju drugog dijela biti domaćin posljednjeplasiranoj Drezgi, koja je sa svega osam bodova najozbiljniji kandidat za ispadanje iz lige, koju napuštaju dva kluba. Tivćani u nastavak ulaze sa brojnim problemima, koji su obiježili period pauze. Klub su napustili brojni prvotimci, poput Đorđevića, Todorovića, Batute, Pajovića, Pepića i Muhovića. Upravo je Kom angažovanjem napadača Jasmina Muhovića iz redova rivala najavio borbu za pobjedu i direktan plasman u Prvu ligu. Kvalitet rada tokom pauze Zlatičani će imati priliku da pokažu već danas, u derbiju sa trećeplasiranim Mornarom. I za Barane će to biti prilika da pokažu koliko mogu, baš kao i Igalo koje dočekuje Ibar, i to sa čak sedam novih fudbalera.

Parovi 20. kola: Arsenal - Drezga, Kom - Mornar, Igalo - Iabr, Grbalj - Bokelj, Jedinstvo - Berane. Sve utakmice počinju u 14.30 sati.

Bonus video: