Radulović: Imamo i snove i ciljeve, borićemo se da ih ispunimo

Crna Gora će 24. marta igrati sa Letonijom u gostima, tri dana kasnije sa Gibraltarom kod kuće, a 30. marta će dočekati Norvešku.

4824 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crna Gora ima i san i cilj, spremna je da se bori da ih ostvari, kazao je selektor Miodrag Radulović, koji je danas objavio spisak od 23 igrača iz inostranstva na koje računa za martovske mečeve u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine.

"Vjerujem u momke koje sam odabrao, u njihov talenat, karakter i želju. Vjerujem da ćemo napraviti iskorak, da smo spremni za izazov. Prije svega vjerujem da ćemo napraviti zajedništvo u timu, da će i oko nas biti takav ambijent. Imamo ciljeve i snove, borićemo se i vjerujem da ćemo biti u stanju da ih ispunimo“, kazao je Radulović.

Kao što je najavljeno, prvi poziv u nacionalni tim dobio je Uroš Đurđević, napadač Sportinga iz Hihona.

„Kada sam saznao za mogućnost da Uroš postane naš član, nisam imao dilemu – znam kakav je igrač i kakva je osoba. Početkom godine smo stupili u kontakt i on je odmah izrazio interesovanje. Znamo se više od 10 godina, on je bio 2009. godine na kampu FSCG. Drago mi je što je sa nama, vjerujem da će nam pomoći u planovima“, kazao je Radulović.

Novo lice je i Ilija Martinović, a poslije četiri godine u reprezentaciji je Esteban Saveljić, defanzivac Rajo Valjekana.

„On je neko ko je odigrao preko 100 utakmica u španskom fudbalu. Bilo je problema u peridu kada je bio u timu imao – jezik prije svega, ni naš ni engleski nije pričao... Sada je sve to drugačije, on je izrazio zadovoljstvo i veliku želju da dođe“, kazao je Radulović, naglasivši da na spisku nema igrača koji su povrijeđeni, ili se oporavljaju od povreda...

„Nakon detaljne i ozbiljne analize u protekla dva mjeseca i nakon skautinga i provjere svih kandidata, odlučili se za ove momke. Nisam se odrekao nijednog igrača sa šireg spiska, s tim da smo imali problema sa povredama – nema Savićevića, Mirkovića, Raičevića, Kordića, Vujnovića, Vešović se još oporavlja... Mugoša ne može da dođe zbog kovid-protokola. Janković je tek počeo da igra, golman Petković nije u sastavu Anžea“, objasnio je Radulović.

„Ovo su bez sumnje igrači koji igraju u najboljoj formi – igraju najviše, igraju standardno, a to su veoma važni kriterijumi. Siguran sam da je ovo dobar izbor“.

Crna Gora će 24. marta igrati sa Letonijom u gostima, tri dana kasnije sa Gibraltarom kod kuće, a 30. marta će dočekati Norvešku.

Analiza svih rivala je odavno u toku, Radulović ističe da protivnici "ne mogu da iznenade", ali je Letonija u fokusu...

„Imam viziju kako treba da izgleda naš tim na tom meču, a prije svega se nadam da ćemo svi spremni i zdravi doći. Imamo malo vremena, naš prvi trening je 21. marta, a polovina igrača će tog dana da igra u svojim klubovima. Ima mnogo nedoumica, jedna od tih je da vidimo kako će se, kada i gdje igrači okupiti. Imamo plan, ali najvažnije je da svi dođu zdravi i spremni“, zaključio je selektor.

Bonus video: