Inter leti ka tituli, Škrinjar odlučio derbi sa Atalantom

Samir Handanović je u velikom derbiju 26. kola odbranio zicer napadaču Atalante Duvanu Sapati, a Milan Škrinjar bio najprisebniji u gužvi nakon kornera i u 54. minutu dao jedini gol na utakmici

4391 pregleda 8 komentar(a)
Trenutak odluke: Milan Škrinjar postiže gol možda vrijedan i titule, Foto: Reuters
Trenutak odluke: Milan Škrinjar postiže gol možda vrijedan i titule, Foto: Reuters

Inter leti ka prvom Skudetu nakon 2010. godine i savršene sezone pod vođstvom Žozea Murinja.

Na 12 kola do kraja, Inter ima šest bodova više od Milana, a 10 od devetostrukog uzastopnog prvaka Juventusa, koji ima meč manje.

Za to su najzaslužniji ljudi iz odbrane - Samir Handanović je u velikom derbiju 26. kola odbranio zicer napadaču Atalante Duvanu Sapati, a Milan Škrinjar bio najprisebniji u gužvi nakon kornera i u 54. minutu dao jedini gol na utakmici.

"Boginja" je do kraja pokušala da izjednači, Sapata i Mario Pašalić su bili blizu, ali nisu uspjeli, pa je tim Antonija Kontea upisao sedmu uzastopnu pobjedu u Seriji A.

Ovo mu je 10. uzastopni meč bez poraza, a u toj seriji je srušio oba rivala za titulu - protiv Juventusa je bilo 2:0, a protiv Milana 3:0.

Inter do kraja sezone nema pretežak raspored, a dva najveća iskušenja su mu gostovanja Napoliju i Juventusu. Meč na "Alijanc stadionu" igra se u pretposljednjem kolu, 16. maja, tada je moguća i primopredaja krune...

Bonus video: