Pirlov meč istine: Porto sprema zamku Juventusu

Juventus - Porto (1:2), Borusija Dortmund - Sevilja (3:2)

4031 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Revanš osmine finala Lige šampiona protiv Porta je prekretnica sezone za Juventus - tvrde italijanski mediji, saglasan je i trener „stare dame” Andrea Pirlo.

Poraz od 2:1 u Portugalu je čak i odličan rezultat kako je Juve igrao taj meč - gubio je 2:0, djelovao bez ideje, prije nego je Federiko Kjeza u 82. minutu postigao gol koji je italijanskom šampionu bitno popravio situaciju pred večerašnji okršaj u Torinu od 21 sat.

- U nokaut fazi je svaka utakmica poput finala. Tako je i sada - rekao je Pirlo i poručio:

- Nećemo imati mnogo prostora, znamo kako igra Porto i zato je neophodno da razmišljamo brzo. Ne smijemo da gubimo glavu - strpljenje je ključ, kao i to da ne pravimo greške koje smo pravili u prvom meču - kazao je Pirlo.

Juve je na „Dragau” primao golove u prvom i 46. minutu.

- Neophodna nam je neka potpuno druga energija u odnosu na ono što smo pokazali u Portugalu - kaže Pirlo.

KONSEISAO: U NAPAD NA JUVE

Porto, s druge strane, najavljuje otvorenu borbu:

- Porto uvijek igra na pobjedu. Tačno je da nas dva ishoda vode u četvrtfinale, ali ne želimo da mislimo o tome pred utakmicu. Pripremamo je tako da napadnemo rivala, ali znamo i da ne zavisi sve samo od nas. Zašto bismo se bojali Juvea? Ovo je igra 11 na 11, moji momci će dati sve da odbrane grb koji nose. Porto ima bogatu, veliku istoriju u ovom takmičenju - rekao je trener „zmajeva” Seržo Konseisao.

Juve je sedmu godinu zaredom u osmini finala Lige šampiona, a u međusobnim okršajima sa Portom navijači pamte pobjedu iz 1984. godine u finalu Kupa pobjednika kupova u Bazelu - bilo je 2:1. Za Juventus, koji je tada vodio Đovani Trapatoni, pogađali su Benjamino Vinjola i Zbignjev Bonjek, a za Porto Antonio Souza...

BORUSIJA I SEVILJA SPREMAJU NOVI GOLEADU?

Borusija je dala tri gola u Sevilji u prvom meču, slavila 3:2, ali je opšti utisak da je dvomeč daleko od riješenog s obzirom na česte oscilacije u igri i rezultatima i jedne i druge ekipe... Sevilja nije u dobroj formi, u Dortmund stiže nakon tri vezana poraza, a četiri u posljednjih pet mečeva.

- Očekujemo jaku Sevilju, iako posljednji rezultati govore da joj ne ide. Ovo je Liga šampiona, posebna motivacija, trenutna forma ne znači puno, ali mislim da će biti mnogo drugačiji meč nego u Španiji - kaže trener Borusije Edin Terzić.

A Đulen Lopetegi je svjestan da njegov tim nije favorit.

- Nikada nije dobro kada izgubite kod kuće, i to u meču u kojem padne mnogo golova. Ipak, sve je otvoreno, spremni smo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Kriza? Ambicije su velike, prevazići ćemo problem u kojem se nalazimo - tvrdi bivši trener Real Madrida.

Meč na „Sančes Pishuanu” je obilježio Erling Haland, strijelac dva gola - Norvežanin je do sada postigao 18 pogodaka na 13 mečeva u Ligi šampiona.

Bonus video: