sarađivali u partizanu

Đurđević živi za gol: Delibašić oduševljen što je Crna Gora dobila izuzetnog napadača

Đuku, kako Đurđevića zovu u Španiji, gdje blista u dresu Sportinga iz Hihona, Delibašić opisuje kao velikog profesionalca.

9290 pregleda 119 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Sporting de Gijon
Foto: Sporting de Gijon

Uroša Đurđevića, novog reprezentativca Crne Gore, najbolje poznaje bivši CG reprezentativac - Andrija Delibašić.

Njih dvojica su sarađivali u Partizanu, u sezoni 2016/17, kada su "crno-bijeli" osvojili duplu krunu - Delibašić je bio trener zadužen za rad sa napadačima, a Đurđević prvi golgeter ekipe.

"Njegovim dolaskom naša reprezentacija može samo da dobije - i što se tiče igračkih, ali i ljudskih kvaliteta. Riječ je o napadaču izrazitog temperamenta i karaktera, a to je dokazivao gdje god je igrao nakon odlaska iz Partizana, jer se odmah nametao i postizao golove“, kazao je Delibašić za Mondo.

Đuku, kako Đurđevića zovu u Španiji, gdje blista u dresu Sportinga iz Hihona, Delibašić opisuje kao velikog profesionalca.

"Uroš je uporan, na njegovu inicijativu se radilo dodatno individualno. Nikada se nije zadovoljavao postignutim, veliki je radnik i sigurno će nam pomoći golovima, ali će mnogo raditi i za ekipu. Ima izrazito agresivan i jak pristup svakoj utakmici što će vjerovatno u nekom presingu doneti neku novu energiju. O Đurđeviću mogu da pričam samo u superlativu“, istakao je Delibašić, naglasivši:

"Ne mogu unaprijed da pričam, ali mislim da će sjajno sarađivati sa Stevanom Jovetićem i jedva čekam njegov nastup. Čuli smo se, presrećan je, baš kao i cijela njegova familija. Prihvaćen je na najbolji mogući način od FSCG, čini mi se i od javnosti, a već poslije prve utakmice svi će vidjeti o kakvom se igrači radi".

On je izraziti gol igrač.

"Naš novi reprezentativac živi za pogodak, to je mogao da shvati svako ko ga je gledao makar jednom... Izraziti je gol igrač, ponekad zna da bude nervozan i da se naljuti, ali sve je to zbog velike želje da postigne pogodak i pomogne ekipi. Ne sumnjam da će uz igrače kakvi su Jovetić, Kosović, Hakšabanović i ostali postići dosta golova i pomoći selekciji", kazao je Delibašić.

Preporučujemo za Vas