Milinković: Možemo da kažemo da je Rudar favorit

Rudar - Budućnost, srijeda 13 časova

4840 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Jedna serija će se prekinuti u srijedu u Pljevljima - fudbaleri Budućnosti su u nizu od 20 utakmica bez poraza u prvenstvu, a Rudara od sedam pobjeda zaredom.

U derbiju 24. runde Prve crnogorske Telekom lige sastaće se ekipe koje su u najboljoj formi.

Šampion i neprikosnoveni lider, možda i prvi put ove sezone, ako su rezultati mjerilo, ne ulazi u utakmicu kao apsolutni favorit...

“Kada bismo gledali tu neku statistiku u posljednjih sedam utakmica mogli bismo reći da je Rudar favorit pošto igra na svom terenu i nalazi se u izvanrednoj formi. Ali, imamo svoje planove i pokušaćemo da ih ostvarimo“, kazao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Rudar je prije impresivnog skora bio na granici ambisa...

“Rudar je vratio samopouzdanje, nalazi se na korak od Evrope ima velike ambicije, tako da je teško gostovanje pred nama, vjerovatno na teškom terenu. Međutim, to ništa ne mijenja, mi u utakmicu ulazimo sa najvećim ambicijama - želimo da upišemo novu pobjedu kako bismo bili bliži cilju“, poručio je Milinković.

Pljevlja su jedan od rijetkih terena na kojima Budućnost ima negativan skor - pod Golubinjom je ostvarila osam pobjeda, osam remija i 10 poraza.

Ipak, sva tri duela ove sezone "plavi" su riješili u svoju korist...

“Na tri meča u prvom dijelu nije to bio sadašnji Rudar, već Rudar koji je opterećen finansijskim problemima i koji je bio blizu istupanja iz lige. Sada se klub stabilizovao, za crnogorski fudbal je dobro što se Rudar vratio, ali mi uvijek gledamo sebe. Svaku ekipu shvatamo ozbiljno, a posebno moramo Rudar koji pravi odlične rezultate i koji može svakoga da pobijedi“, poručio je Milinković.

Budućnost je oslabljena u derbiju - bez povrijeđenih Miloša Raičkovića, Luke Mirkovića i Draška Božovića, a nastup Petra Grbića je pod velikim znakom pitanja.

Bonus video: