Oni imaju Halanda, mi Jovetića - zar to nije ista fudbalska klasa?

"To je igrač koji je trenutno u trendu i zaista igra u fantastičnoj formi. Ali, isto tako i Norvežani treba da razmišljaju o Stevanu Jovetiću. Zar to nije ista fudbalska klasa? Takođe, treba da razmišljaju o tome kako će Haland izaći na kraj sa Stefanom Savićem i ostalima", kazao je Radulović

15163 pregleda 183 reakcija 38 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Miodrag Radulović, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, kazao je u intervjuu za agenciju Anadolija da će njegov tim u svakoj utakmici igrati na pobjedu.

Ponovio je, međutim, da razmišlja samo u prvom rivalu u kvalifikaciji za Mundijal 2022. godine - Letoniji, sa kojom se nacionalni tim sastaje 24. marta u Rigi.

"Fokus je na prvoj utakmici protiv Letonije, poslije ćemo razmišljati o Gibraltaru i Norveškoj, a tek nas očekuju velika iskušenja u duelima s Holandijom i Turskom. Radimo ozbiljan skauting svih protivnika, ništa nas ne smije iznenaditi u pokušaju da se domognemo mjesta koje vodi na završnicu Svjetskog prvenstva. Veoma sam ambiciozan i ne krijem da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu. Vjerujem u ove momke i njihov karakter, nadam se da ćemo Norvešku dočekati puni samopouzdanja i pozitivne energije zbog uspjeha u prve dve utakmice", optimista je novi crnogorski selektor.

Crna Gora ima veći kvalitet i klasu od Letonije i Gibraltara, iako su to mečevi koji nose opasnost.

Norveška je pravi test...

Radulović je kazao da je analizirao utakmicu koju je Norveška igrala protiv Srbije u baražu za Evropsko prvenstvo, te da je ta utakmica pokazala kako bi trebalo igrati protiv Norvežana.

"Ispratio sam tu utakmicu, način na koji je stručni štab Srbije pripremio taktiku i način na koji su igrači ideju sproveli u djelo, trebalo bu da nam bude vodilja 30. marta u Podgorici. Imamo sve neophodne podatke, norveški igrači su skenirani do najsitnijeg detalja", istakao je Radulović.

U Podgoricu dolazi jedna od najvećih zvijezda današnjice - briljantni golgeter Erling Haland.

"To je igrač koji je trenutno u trendu i zaista igra u fantastičnoj formi. Ali, isto tako i Norvežani treba da razmišljaju o Stevanu Jovetiću. Zar to nije ista fudbalska klasa? Takođe, treba da razmišljaju o tome kako će Haland izaći na kraj sa Stefanom Savićem i ostalima. Neće mu sigurno biti lako. Nemam ni trunke sumnje da će naši fudbaleri ući otvorenog garda u duel s Norveškom. Naravno, respektujemo svakog, ali se ne plašimo nikoga", naglašava Radulović.

On je ponovio da dugo poznaje Jovetića i Savića, da su oni lideri u selekciji.

"Imaju veliki staž i uživaju ogroman ugled među saigračima u reprezentaciji. U situaciji kada ću imati samo jedan trening uoči meča s Letonijom, njihova pomoć je zlata vrijedna. Saslušaću šta imaju da kažu i pokušaćemo svi zajedno da na što brži i efikasniji način te ideje sprovedemo u djelo", kazao je Radulović.

Radulović je rekao da ima odličnu saradnju sa predsjednik FSCG Dejanom Savićevićem.

"Nisam ni sekunde razmišljao kada me je Dejo pozvao telefonom i pitao: ’Mijo, da li si spreman?’ Naravno da sam spreman. Znate kako kaže izreka, šansa ne bira vrijeme, ali traži spremne. Imao sam dvije želje na početku trenerske karijere. Jedna je bila da sjednem na klupu Budućnosti i to sam ostvario. Druga se odnosila na selektorski posao u A reprezentaciji Crne Gore i priznajem da je prilika došla pomalo i neočekivano. Ne bježim od odgovornosti, uhvatio sam se s najvećim izazovom u svojoj karijeri i pokušaću sva prethodna iskustva da implementiram u ovo što trenutno radim. Sa Savičevićem sam i kao selektor omladinske reprezentacije imao fenomenalnu saradnju. Napravio je od FSCG perfektnu organizaciju i obezbijedio sve preduslove za rad i pripreme reprezentacije. Na nama je da to iskoristimo i obradujemo narod u Crnoj Gori dobrim rezultatima u predstojećim kvalifikacijama", zaključio je Radulović u razgovoru za AA.

Bonus video: