Sutjeska gostuje Dečiću, Radović: Imamo kvalitet za pobjedu

Eventualnim trijumfom Sutjeska bi se učvrstila na drugoj poziciji

3691 pregleda 3 komentar(a)
Sa meča Dečića i Sutjeske u Kupu (arhiva), Foto: Boris Pejović
Sa meča Dečića i Sutjeske u Kupu (arhiva), Foto: Boris Pejović

Jedan od derbija 24. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige igra se sjutra (16:00) u Tuzima, gdje će Dečić ugostiti Sutjesku.

Tim iz Nikšića u dobrom raspoloženju, ali i dobroj formi dolazi na gostovanje ekipi, koja ih je eliminisala iz Kupa, što je jedini poraz od dolaska na klupu Miljana Radovića – Sutjeska je vezala deset mečeva bez poraza u šampionatu, a u prethodnom kolu je nakon preokreta pobijedila Zetu - 4:3. Eventualnim trijumfom Sutjeska bi se učvrstila na drugoj poziciji.

"Još jedna teška utakmica. Ali, kao što sam već jednom rekao – nema lakih mečeva. Dečić je dobra ekipa, biće teško, ali imamo kvalitet i znamo na koji način ćemo probati da osvojimo tri boda", poručio je u najavi meča trener Sutjeske, Miljan Radović.

Radović se osvrnuo i na meč sa Zetom.

"Sjajna utakmica. Momci su još jednom pokazali da posjeduju kvalitet. Nije lako vratiti se posle 2:0 i 3:1, ali uspjeli su. Čestitao sam im na tome. Ne treba zaboraviti ni prvo poluvrijeme i dosta tih grešaka koje smo napravili – ali i to se u fudbalu dešava", kazao je Radović.

Jedan od novajlija u plavo-bijelom dresu u ovoj polusezoni je Brazilac, Kaike Augusto. Došao je iz Bokelja i ustalio se u prvoj postavi – na terenu je bio svih 360 minuta u drugom dijelu takmičenja.

"Zahvalan sam što sam dio ove grupe. Kvalitetna smo ekipa, a protiv Zete smo ostvarili važnu pobjedu. Ali, sada se okrećemo Dečiću – želimo da pobijedimo i da se sa tri boda vratimo u Nikšić", kazao je Augusto.

Brazilac se dobro adaptirao na novu sredinu.

"Nikšić je lijep grad. Lijepo je igrati i živjeti ovdje, već sam stekao prijatelje. U klubu su me dočekali kako se samo poželjeti može. Učimo mnogo od trenera Miljana", kazao je Augusto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: