Englezi se sjetili Hakšabanovića: Vest Hem je trebalo da ima više povjerenja

Za Hakšabanovića mediji podsjećaju da je kao 18-godišnjak došao u Vest Hem, kod Slavena Bilića, a ističu da je ove godine zablistao u Norčepingu, sa 14 golova i 13 asistencija na 39 utakmica

4448 pregleda 3 komentar(a)
Hakšabanović u dresu Vest Hema, Foto: West Ham
Hakšabanović u dresu Vest Hema, Foto: West Ham

Vest Hem je hit Premijer lige, kandidat za plasman u Ligu šampiona, Dejvid Mojes je još jednom pokazao da je trener koji sa "skromnim" materijalom može da napravi velike stvari, kao što je radio dugo u Evertonu...

U trenucima dok se ekipa bori za visoke ciljeve, engleski mediji podsjećaju da su dva igrača koji su kao mladi došli u klub, nisu dobili šansu, a od odlaska pokazali potencijal.

Jedan je Toni Martines, a drugi Sead Hakšabanović.

Martines (23) je sinoć bio akter senzacionalnog prolaska Porta u četvrtfinale Lige šampiona, nakon što je do portugalskog velikana došao na početku sezone iz Famalikaa.

On je igrao u mlađim timovima Vest Hema, a zatim na pozajmicama u španskim drugoligašima Valjadolidu i Lugu...

Za Hakšabanovića mediji podsjećaju da je kao 18-godišnjak došao u Vest Hem, kod Slavena Bilića, a ističu da je ove godine zablistao u Norčepingu, sa 14 golova i 13 asistencija na 39 utakmica.

"Švedska i engleska liga nisu za poređenje, ali čini se da Vest Hem nije imao mnogo strpljenja za njega. Isto važi i za Martinesa, koji je došao do najveće scene, a bio nezapažen u klubu koji je stvoren za mlade igrače", navodi se.

Hakšabanović je u Vest Hem došao za tri miliona eura 2017. godine iz Halmštada.

"On je fantastičan. Jedna je stvar pratiti njegov talenat iz daleka, a druga biti sa njim svakog dana. On je tehnički nevjerovatno talentovan igrač", kazao je trener Norčepinga Rikard Norling.

"Napredak Martinesa i Hakšabanovića je opomena za Vest Hem da ne zanemari omladinsku školu", navode engleski mediji.

Bonus video: