Sniježni derbi: Rudar iskoristio jednu grešku Budućnosti i uzeo slađi bod

Duel u zimskom ambijentu između neprikosnovenog lidera i ekipe u najboljoj rezultatskoj formi završen je 1:1

14383 pregleda 41 reakcija 3 komentar(a)
Foto: FK Rudar
Foto: FK Rudar
Ažurirano: 10.03.2021. 17:17h

Budućnost je nastavila seriju, Rudar prekinuo, ali slađi bod iz derbija ostaje u Pljevljima.

Duel u zimskom ambijentu između neprikosnovenog lidera i ekipe u najboljoj rezultatskoj formi završen je 1:1.

Rudar nije uspio da ostvari i osmu vezanu pobjedu, Budućnost je upisala i 21. meč bez poraza na domaćoj sceni u neobičnoj utakmici, koju su obilježila dva detalja – brzo vođstvo gostiju i neočekivano izjednačenje domaćina.

Prvi napad, drugi minut - Vasilije Terzić je utrčao iz drugog plana i centaršut Vučića sa lijeve strane pretvorio u gol za 0:1.

Minut 79. – jedan od rijetkih napada Rudara stavio je na muke odbranu rivala, loša reakcija Ražnatovića, koji nije iskontrolisao loptu, a korpulentni rezervista Ljubomir Kovačević u prvoj akciji iskoristio iznenadnu šansu da pogodi za 1:1.

Između dva gola – malo fudbala, po teškom terenu, koji je zahvaljujući vrijednom osoblju stadiona u Pljevljima očišćen od snijega u jutarnjim satima.

Početak je poremetio plan Rudara, jer je i nakon rano primljenog pogotka bilo jasno da domaći sastav želi da iz bloka na sredini i u odbrani otvara kontranapade i ugrožava goste.

Budućnost je, s druge strane, dobila ne samo rezultatsku, već i taktičku prednost, mogla je da igra oprezno, da ne ostavlja prostor rivalu, te da potencijalno opasne situacije pred svojim golom smanji na minimum.

I bilo je tako. Rudar praktično bez šansi i bez pritiska, sa malo igrača u ofanzivnim akcijama i daleko od gola, a pritom i bez dvije najjače napadačke opcije – prvog strijelca Strikovića i veziste Zečevića.

Budućnost, bez četiri najiskusnija igrača i lidera – Božovića, Grbića, Mirkovića i Raičkovića, nije, međutim, imala pravi napadački stav i mirnoću da prelomi utakmicu, sa polušansama Terzića i Ivanovića u prvom poluvremenu, a bez šansi u nastavku.

Izgledalo je, ipak, da će gosti „zatvoriti“ meč, da će sačuvati minimalnu prednost, jer je Rudar djelovao bezopasno...

“Evidentno je da smo bolje otvorili utakmicu, ali ne razumijem zašto u prvih 20 minuta - kada je Rudar još bio uspavan - nismo dodali gas i možda već tada smo mogli da riješimo utakmicu“, rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

“Kako je utakmica odmicala, Rudar se budio, a mi svoje šanse nismo uspjeli da sprovedemo u djelo. Kada se sve sabere, rezultat je realan znajući koliko je Rudar truda uložio. Nama ostaje da napravimo analizu, jer nekako imam osjećaj da nismo imali želju i glad kao na prethodnim utakmicama i odmah smo kažnjeni zbog toga“.

Pljevljaci su nagrađeni za borbenost, sa entuzijazam koji imaju, ali najviše za sve što su uradili u finišu prvog i početkom drugog dijela sezone, kada su od rezultatskog, organizacionog i finansijskog ponora došli u situaciju da se bore za Evropu.

Bonus video: