Đurović branio sve: Remi Iskre i Petrovca u meču u kojem niko nije želio bod

Duel u Danilovgradu završen je 0:0 i remijem koji je usporio Iskru u borbi za Evropu, te dodatno zakomplikovao poziciju posljednjeplasiranog Petrovca

2532 pregleda 0 komentar(a)
Sačuvao mrežu: Marko Kordić, golman Iskre, Foto: FK Iskra
Sačuvao mrežu: Marko Kordić, golman Iskre, Foto: FK Iskra

Meč u kojem nijedna ekipa nije željela remi, završio se podjelom bodova - Iskra i Petrovac igrali su 0:0 u Danilovgradu.

Nije to bilo "tipičnih 0:0" za crnogorske fudbalske terene, već je viđen meč otvorenih gardova, u sa mnogo šansi na obje strane, naročito pred golom gostiju, gdje je briljirao golman Ljubomir Đurović.

Ni posljednjeplasirani Petrovčani - na čijoj klupi i dalje sjedi Nenad Vukčević, iako je prošle sedmice dogovorio raskid saranje, nisu došli da se brane, svjesni da im ni remi ne znači previše u grčevitoj borbi za opstanak, na kraju su osvojili bod koji bi mogao da im bude bitan samo na planu samopuzdanja.

Iskra je, takođe, željela pobjedu u borbi za Evropu, na kraju je malo usporila drugim vezanim remijem, ali je u seriji od sedam utakmica bez poraza.

U prvom dijelu viđena je klasična "razmjena vatre", napadi su se smjenjivali na obje strane, a sjajni Đurović na golu Petrovca odbranio je odličan pokušaj Bogdana Milića glavom nakon ubacivanja iz auta Stevana Lukovića, ze zicer Ognjena Obradovića, koji je nakon pasa Ivana Vukovića izašao sam na gol.

Veliku šansu za domaće, takođe, imao je mladi Đorđe Šaletić, njegov udarac sa 10-ak metara završio je pored stative.

Petrovčani nisu bili bezopasni, naprotiv, Rjota Tačibana imao je dobar pokušaj na startu utakmica, a golmana Marka Kordića testirao je i Drago Bumbar, topovskim udarcem sa skoro 30 metara.

U nastavku - jača dominacija Iskre i igra Petrovca koja se više svodila na kontranapade.

Najveću šansu na utakmici Iskra je imala u 54. minutu, kada je nakon centaršuta Lukovića i trzaja glavom Milića Vuković ostao sam na drugoj stativi, tukao je glavom sa samo pet metara, ali se sjajni Đurović opet pojavio niotkuda - ostalo je 0:0.

Vuković je imao još jednu dobru šansu, kada ga je izblokirao kapiten Petrovca Luka Medigović, dok su gosti svoju zlatnu priliku dočekali 10 minuta prije kraja.

Valentin Rudović je nakon kontranapada izašao sam na gol, ali je Kordić nogom odbranio njegov šut.

Blizu gola za goste bio je i Nikola Savović, čiji je udarac sa 20-ak metara pogodio leđa Šoa Jamamota i završio tik iznad prečke, dok je posljednju šansu za Iskru imao kapiten Miloš Drinčić nakon prekida u nadoknadi.

Golman Đurović je, međutim, ponovo odbranio.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: