Četvrti uzastopni poraz Zete, Podgorica slavila na "Trešnjici"

Tim Milorada Pekovića vezao dvije pobjede. Sa druge strane, četvrti uzastopni poraz Zete

9206 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Podgorice (arhiva), Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Podgorice (arhiva), Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Podgorice savladali su danas u 24. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige u gostima Zetu 3:1 i stigli do druge vezane pobjede u šampionatu.

Sa druge strane, Zeta je upisala četvrti uzastopni poraz. Tim iz Golubovaca je u prethodnih osam mečeva zabilježio samo jednu pobjedu (protiv Jezera u gostima 19. februara). Domaći su danas produžili još jedan negativan niz - na svom terenu izgubili su pet posljednjih utakmica.

Prvi pogodak na "Trešnjici" viđen je u 31. minutu, kada je Anđelko Jovanović realizovao jedanaesterac. Prethodno je u šesnaestercu rukom igrao Janko Simović zbog čega je dobio crveni karton.

U nastavku je Zeta bolje krenula - prvo je Lazar Lambulić šutirao sa oko 25 metara, ali je njegov udarac zaustavio Nikola Ivezić. Dva minuta kasnije domaći stižu do izjednačenja - Goran Milojko je ubacio loptu u šesnaesterac, Srđan Krstović je proigrao Mijata Lambulića, koji je asistirao Zvonku Cekliću.

Podgorica je do nove prednosti došla u 66. minutu kada je Luka Maraš asistirao Matiji Krivokapiću.

Nakon toga Zeta je imala prilike preko Petra Orlandića, da bi u 88. minutu viđen najljepši momenat na utakmici - lopta je došla do Jovana Vujovića koji je sa oko 25 metara snažno šutirao i pogodio mrežu Zete.

Zeta u narednom kolu gostuje Titogradu, Podgorica igra kod kuće sa Dečićem.

Bonus video: