Dečić ne prijeti i ne obećava, ali čvrsto brani drugo mjesto

Tuzani nastavljaju da oduševljavaju u sezoni koja obećava da bude najbolja u istoriji kluba

2431 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Pešukić postiže gol za pobjedu protiv Sutjeske, Foto: Luka Zeković
Danilo Pešukić postiže gol za pobjedu protiv Sutjeske, Foto: Luka Zeković

Dečić ne odustaje od borbe za vrh.

Iako u taboru Tuzana nerado, ili ne žele da podignu ambiciju od zacrtanog opstanka, klub koji je minulu deceniju redovno funkcionisao na relaiciji Prva - Druga liga, velikim preokretom i pobjedom u direktnom duelu sa Sutjeskom izjednačio se sa Nikšićanima na drugom mjestu.

Junak pobjede Dečića bio je 20-godišnji desnokrilni napadač Danilo Pešukić.

Nakon što su Nikšićani bili bolji u prvom poluvremenu, vodili ranim pogotkom Marka Ćetkovića, Dečić je u nastavaku podigao nivo igre i zasluženo, drugi put u ovoj sezoni, savladao favorizovanog rivala.

Dečić je slavio protiv Sutjeske i u Kupu Crne Gore (1:0), a sada opet u Tuzima u 24. kolu sa 2:1. Preostala dva prvenstvena duela ove sezone okončana su remijima sa identičnih 1:1. Oba kluba imaju po 38 bodova, s tim da Sutjeska ima bolju gol-razliku.

- Prezadovoljni smo igrom protiv Sutjeske, o kojoj ne govori samo renome, ili kvalitet pojedinaca i ekipe, već i pogled na tabelu. Zasluženo smo slavili, iako su bolje ušli u utakmicu od nas. Ipak, mi smo inicijativu uspjeli da uspostavimo i u finišu poluvremena, a onda smo u nastavku izašli još ofanzivnije i sa puno želje. Isplatilo nam se. A bilo je i lakše igrati u drugom poluvremenu, jer je popustio nevjerovatno hladan vjetar tokom prvog dijela utakmice i uslovi baš i nisu bili dobri za igru - kazao je Pešukić.

On je u 56. minutu uspio da umakne odbrani i primora Aleksandra Vlahovića da napravi penal, koji je realizovao Anđelo Rudović, da bi u 63. minutu uspio da krene i akciju, koju je potom glavom završio pored novog “čuvara” Milutina Osmajića. Koliko je mladi reprezentativac Crne Gore bio raspoložen za igru, svjedoči podatak da je trener gostiju Miljan Radović uzaludno mijenjao bekove, ali nisu uspjeli da spriječe prvijenac Pešukića u 21. nastupu ove sezone.

- Igra u drugom dijelu pokazala je da smo odlično odradili pripreme, da smo tokom prethodnih utakmica dostigli pravu takmičarsku formu i imao sam neuporedivo više prostora nego u prvom poluvremenu. Uspjeli smo da Sutjesku izbacimo iz ritma. Sada nam slijedi priprema za utakmicu na gostovanju Podgorici.

Deklarisani cilj, opstanak, sada je “udaljen” samo tri boda, da li u ekipi sada postavljate neke veće ciljeve. Izlazak u Evropu kroz prvenstvo ili Kup, u kojem ste izborili polufinale?

- Mi imamo sjajnu atmosferu u svlačionici i u ekipi, odličan odnos sa ljudima u klubu i stručnim štabom, a obožovani smo od navijača. U Tuzima se fudbal voli, ili tačnije živi se za fudbal. Ipak, u klubu samo razmišljamo o prvoj narednoj utakmici, a to je Podgorica. O Kupu ćemo kada se obavi žrijeb i za to dođe vrijeme. Mi samo želimo da sjajnu atmosferu u kolektivu prenesemo na teren, uživamo u igri i vidjećemo dokle će nas to dovesti - zaključio je Pešukić.

Pešukić dokazuje kvalitet mladog reprezentativca

Danilo Pešukić, iako tek 20-godišnjak, ima veliko iskustvo. Od prvih koraka u Zeti, sa čijim je seniorskim timom dva puta izborio izlazak u evropske kvalifikacije, on je bio član svih mlađih reprezentativnih kategorija.

- Odigrao sam dobro sezonu i po za Zetu, jednu polusezonu u Mornaru, član sam mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore. Ipak, nekih tri mejseca sam bio bez kluba, a onda su me pozvali iz Mornara. Kada je došao poziv iz Dečića prošlog ljeta, rado sam prihvatio jer znam kako se u Tuzima vole fudbaleri. Naravno, nije se moglo odmah do statusa prvotimca, nakon pauze, ali sam vrijedno radio. Uz to, zbog uzrasnih kvota za igrače mlađe od 21 godinu, meni je bilo lakše da dobijem šansu. Iskoristio sam je i od starta proljeća sam standardan, podigao sam formu i izuzetno sam srećan putem kojim je krenuo moj fudbalski razvoj. Za sada ne razmišljam ni o čem drugom, osim o narednoj utakmici Dečića. Na ljeto ćemo vidjeti - objasnio je Pešukić.

Bonus video: