Konte: Moramo da dobijemo sve do kraja...

Italijan je nakon poraza u subotu od Vest Hema izjavio da Čelsi više nije kandidat za titulu, a nije mnogo promijenio mišljenje ni nakon pobjede u Hadersfildu u utorak veče.
0 komentar(a)
Konte, Foto: Reuters
Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.12.2017. 17:40h

Trener Čelsija Antonio Konte nije ponudio izvinjenje navijačima jer je otpisao svoj tim iz trke za titulu, istakavši da aktuelni šampion "mora da dobije sve utakmice do kraja" ako želi da se nada odbrani titule.

Italijan je nakon poraza u subotu od Vest Hema izjavio da Čelsi više nije kandidat za titulu, a nije mnogo promijenio mišljenje ni nakon pobjede u Hadersfildu u utorak veče.

"To ne znači da nećemo pokušati da ih uhvatimo, ali moramo da se nadamo da će Siti upasti u veliku krizu. Mi, s druge strane, moramo da dobijemo sve utakmice do kraja. U ovoj ligi, to je veoma teško, morate da date 120 odsto u svakom meču. U protivnom, rizikujete da izgubite bodove", kazao je Konte.

Čelsi je ušao u 17 kolo sa 14 bodova manje od Mančester sitija.

Razliku je smanjio na 11, pobjedom u Hadersfildu, ali Siti večeras gostuje Svonsiju.

"Jedno su želje, drugo je realnost. Kada kažem istinu, zaista govorim istinu. Siti je na 16 utakmica ostvario 15 pobjeda i jedan remi. Mi smo za to isto vrijeme doživjeli četiri poraza. Kada imate rivala kao što je Sitiji, koji dobija sve utakmice, onda veoma teško možete nečemu da se nadate. Veoma je teško da pored takvog rivala razmišljate pozitivno. Više volim da kažem istinu, nego neku 'dobru laž'. Sve što mogu da obećam, jeste da ćemo pokušati", istakao je Konte.

Italijan je prošle sezone u prvoj godini u Premijer ligi osvojio titulu, a nije nezadovoljan kako se stvari odvijaju u drugoj, iako je Čelsi na 3. mjestu, iza mančesterskih rivala, i sa velikim zaostatkom za liderom.

"Mi smo na posljednjih devet utakmica zabilježili sedam pobjeda u ligi. Remizirali smo sa Livrpulom i izgubili od Vest Hema. To je odličan učinak, ali kada imate tim koji pobjeđuje apsolutno svaki meč, onda su svi kriterijumi poremećeni", zaključio je Konte.

Bonus video: