Sutjeska domaćin Rudaru, Radović i Mihelič vjeruju u trijumf: Pobijedili smo ih u Pljevljima, možemo i sjutra

Sutjeska na drugom mjestu ima 38 bodova, tri više od sjutrašnjeg rivala, koji je na četvrtoj poziciji.

2840 pregleda 1 komentar(a)
Mihelič, Foto: Facebook
Mihelič, Foto: Facebook

Fudbaleri Sutjeske u derbiju 25. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige sjutra (15:00) dočekuju ekipu Rudara.

Nikšićani su u prošlom kolu porazom od Dečića prekinuli niz od deset utakmica bez poraza u ligi. Sa druge strane, Rudar je posljednji meč izgubio upravo od Sutjeske - 4:0 drugog decembra prošle godine u Pljevljima. Od tada su vezali sedam pobjeda, u prošlom kolu protiv Budućnosti odigrali neriješeno i uključili se u borbu za plasman u Evropu, gdje naredne sezone želi da igra i Sutjeska.

Tim Miljana Radovića na drugom mjestu ima 38 bodova, tri više od sjutrašnjeg rivala, koji je na četvrtoj poziciji.

"Ekipa, koja u ovoj ligi poveže dvije pobjede odmah skače gore. Isto tako – tim, koji veže dva poraza odmah ide dolje. To je ujednačenost o kojoj stalno pričam. Dolazi ekipa Rudara, koja ima sjajnu seriju. Govorio sam i ranije da su odlična ekipa. Pobijedili smo ih jednom i mislim da možemo da ih pobijedimo na svom terenu. Naša forma i kvalitet to pokazuju bez obzira na posljednju utakmicu sa Dečićem", kazao je u najavi meča trener Sutjeske Miljan Radović.

Radović je prokomentarisao poraz u Tuzima.

"Imali smo dosta problema i sa tim "bonus" igračima. Momci su omladinci, nedovoljno pripremljeni i oni su se vratili posle bolesti. Izgurali su koliko mogu i kako treba. To govorim sve zbog navijača - da ipak znaju šta se dešavalo na utakmici. Momci stvarno daju sve od sebe, ne mogu da im zamjerim, na toj utakmici su dali sve od sebe, pokušali smo da pobijedimo. Međutim u fudbalu je to normalno - posle tog niza desi se poraz i nadam se da ih više neće biti, nego da ćemo da nastavimo sa pobjedama", rekao je Radović.

U Sutjesku je u januaru došao slovenački internacionalac Rene Mihelič. Nakon karijere u - između ostalog - Mariboru, Debrecinu i Nasionalu Mihelič je stigao u Nikšić. Odigrao je četiri meča, a protiv Jezera je postigao gol.

"Svaka utakmica je teška. Nema lakih mečeva. Dobro smo pripremljeni, ali treba još da popravimo neke stvari – u posljednje dvije utakmice primili smo mnogo golova. Tako da moramo biti malo više kompaktni kao tim i vjerujem da ćemo pobijediti", kazao je Mihelič.

Zadovoljan je dosadašnjim boravkom u klubu.

"Utisci su pozitivni. Svi u klubu su me dobro primili tako da sam srećan zbog toga", jasan je Mihelič.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: